mynewspapers.net

Hur vet könet på en Pekin anka

Hur vet könet på en Pekin anka


Pekin ankor är bland de mest populära sällskapsdjur ankorna på grund av deras vänliga och sociala väsen. Om du hoppas att föda upp din ankor eller för att producera ägg, kan du bli intresserad för att fastställa de ankor kön. Detta kan vara en svår uppgift, och det bästa sättet att sex Pekin ankor är vanligtvis använder beteendemässiga ledtrådar.

Instruktioner

Beteendemässiga ledtrådar

• Var uppmärksam på quacking. Adult hane Pekin ankor gör bara generellt en mycket mjuk läten, om de ens vocalise alls. Kvinnliga ankor, men blir generellt starkare när de växer. Deras läten också låter mer som den stereotypa kvacksalvare av en anka.

• Klocka för häckande beteende. Kvinnliga ankor kommer att börja lägga ägg när de når könsmognad. Även om dessa ägg inte är fertila, söka din anka fortfarande en lugn plats att bo. Om din Anka är att samla in halm, växter eller andra objekt och hording dem i ett visst område, hon är förmodligen en kvinna.

• Observera din anka i en grupp. När lever i grupper, tenderar män att jaga Honor. Du kan få värdefull insikt i din anka kön utifrån som jagar och som är jagad.

Fysiska ledtrådar

• Kontrollera om hoprullade fjädrar vid basen av svansen. Dessa är kända som drake fjädrar och är typiska för manliga ankor.

• Observera färgen på din anka. Hanar är ofta mer färgglada, särskilt längs näbb och fötter.

• Ta din anka till en veterinär. Könsbestämning ankor baserat på deras könsorgan (finns i området som kallas anka "vent") är inte möjligt för en nybörjare att göra. En bra aviär veterinär, kommer dock snabbt att kunna kontrollera din anka vent och berätta om du har en manlig eller kvinnlig.