mynewspapers.net

Hur vet jag om min temperatur skicka enhet inte fungerar?

Hur vet jag om min temperatur skicka enhet inte fungerar?


Temperaturen skickar enheten ingår i sensorn på bilen som bestämmer temperaturen på en viss plats och skickar sedan informationen till datorn moduler i bilen, som svara genom att visa resultat på termometer mätaren och ändra motorfunktioner för att matcha de nya temperaturerna. Vanligtvis sensorerna är placerade nära eller på motorn för att ge en god uppfattning om motorn värme, men den sändande enheten ligger närmare de mätare som de verkar.

Grundläggande sändande enheten diagnos

Sändande enheter kan vara svårt att diagnostisera, eftersom de sitter någonstans mellan sensorerna själva och temperatur mätare (de får även del av sensorerna själva, att göra diagnos ännu svårare). Hur vet du om problemet ligger i mätaren själv, sensorer eller den sändande enheten? Du kan alltid kontrollera sensorer sig---en av de vanligaste problemen med temperatursensorer belägna nära motorn är en frånkoppling orsakade av vibrationer, som rubbar sensorn. Om sensorn är rubbas, du kan fixa detta problem och den sändande enheten skall fungera väl. Du kan också berätta om den sändande enheten kan vara fel genom att observera mätaren själv. Är mätaren ständigt fastnat i genomsnitt eller höga temperaturer? Då problemet är förmodligen termostaten sensorn. Det vägrar att visa en temperatur på alla? Sedan ligger problemet förmodligen i mätaren eller sändande enheten själv.

Testa den sändande enheten

För att vara helt säker på den sändande enheten är felaktig, måste du testa det separat. Först, hitta den sändande enheten du vill testa. Det finns vanligtvis tre i en normal bilmotor: en som visar motortemperaturen kommer att finnas på motorblocket (oftast) och en som visar vattentemperaturen kommer att vara placerad på framsidan av motorblocket. Sändande enheter tenderar att ha bara en tråd leder ut, medan sensorer tenderar att ha tre, som kan hjälpa dig att avgöra vilken som är vilken. Du kan sedan koppla från den sändande enheten från mätaren och Anslut dess sladdar till en ohmmeter att observera dess reaktion. Eftersom den sändande enheten är gjorda med en termistor som skickar en elektrisk signal baserad på förändringar i temperatur, kommer att den nuvarande som den producerar Visa om det fungerar korrekt. Noggrant placera enheten i en behållare av varmvatten och observera avläsning av ohmmeter. Om nuvarande börjar flöda, lägre till högre, då enheten är fina. Annars är antingen enheten eller trådarna du testar felaktig. Om du ersätter den sändande enheten, se till att du hittar en ersättare som matchar dina fordon modellspecifikationer.