mynewspapers.net

Hur vet jag om min katts tänder besvärar honom?

Hur vet jag om min katts tänder besvärar honom?


De flesta människor vet hur smärtsamt tandvärk kan vara, och kommer att besöka en tandläkare på den första hugg. Din katt kan inte säga när dess tänder besvärar honom, och det är en ansvarig katt ägare plikt att övervaka husdjur för tecken på tandlossning. Vissa tecken är ganska uppenbart och andra är mer subtila. Tandköttssjukdomar är mycket vanligt hos katter: enligt Pawprints & spinner, majoriteten av alla vuxna katter över 2 års ålder lider av denna till viss del.

Instruktioner

• Känna lukten kattens andedräkt och kolla inuti sin mun. Wrap katten fast i en handduk med bara huvudet ut och be en vän att hålla det samtidigt som du tittar i munnen. Leta efter gula, bruna eller svarta tänder, saknas eller trasiga tänder, tandkött som är svullna, röda eller blödning, tandkött vikande från basen av tänder och dålig andedräkt. Detta är alla tecken på att katten har en tand problem och du bör rådfråga en veterinär för behandling.

• Observera kattens beteende och titta efter tecken på dreglar när man äter. Leta efter subtila tecken på tandproblem inklusive tugga på samma sida av munnen hela tiden, sjunkande krispigt behandlar, att välja mjukare livsmedel, pawing eller gnugga på sitt ansikte och blinka om du stroke sidan av kattens huvud. Kontakta din veterinär och ordna en dental undersökning om du ser någon av dessa beteenden.

• Titta vara säker på att din katt inte Spy upp mat upp strax efter att ha ätit. Detta händer när katter inte tugga maten på grund av smärtsamma tänder och inte kan smälta den. Kräkningar kan indikera andra problem som maskar, men kombinerat med andra symtom är det ett tecken på att kattens tänder besvärar det.