mynewspapers.net

Hur vet jag om min katt har maskar?

Hur vet jag om min katt har maskar?


Regelbundet kontrollera din katt för maskar är en av de bästa sätten att hålla henne frisk. Genom att övervaka hennes beteende och ta henne till veterinären regelbundet, gör du din del i att hålla henne lycklig och mask-fri. Om du misstänker att din katt kan redan ha maskar, kan du undersöka problemet på flera olika sätt.

Spotting maskar

Kontrollera din katt skräp låda. Om din katt har maskar, finns det en mycket god chans att de kommer så småningom att passera genom din sällskapsdjur när han gör en avföring. Att hålla ett öga på lådan för maskar på hans avföring är ett bra sätt att hålla koll på din katts hälsa. Om din katt passerar en spolmask, ser du en lång, slemmig sak slingrande. Om hon har en bandmask, ser du delar av det i din katts avföring. Du kan berätta om det finns binnikemask segment i lådan om du ser torkade upp vita bitar som liknar okokt ris. Om din katt delar en kattlådan och du upptäcker att en av dem har maskar, måste du hitta vilken katt har maskar, ge henne en separat kattlådan, och behandla henne. Det är möjligt för maskar att sprida sig från en katt till en annan om de delar en skräp låda. Titta på din katts beteende. Han agerar utöver vanligt? Om din katt äter överdrivet, kan slickar hans bak mer än normalt, eller scooting runt hans botten, detta vara ett tecken på en mask angrepp. En svullen mage kan också vara en indikation på att din katt har angripits. Som med alla ovanliga beteende som orsakar oro, ta din katt till veterinären omedelbart för en checkup. Om hon fungerar detta sätt kan det vara tecken på maskar eller ett mer allvarligt problem. Något som påverkar din katts beteende måste vara utcheckat omedelbart för att garantera hennes säkerhet. Övervaka din katts anus visar vanligtvis dig om din katt har vissa typer av maskar, som en bandmask. De levande segment av en bandmask kan hittas sticker ut ur din katts anus, vickar runt eller fastnat för päls runt bakre området. De är små, vita, och verkar till hov när de yta. Vissa maskar, som hjärtat maskar, utgör inte själva utanför katten. Detta är en av de viktigaste skälen regelbundna resor till vet är så viktigt att din katts hälsa.

Att bli av med din katt maskar

Så snart du igen tecken på maskar, ta din katt till veterinären, eller få ett prov av hans avföring för att testa. Du måste veta vilken typ av avmaskar din katt har före behandling av dem. Gör inte bara köpa en over-the-counter läkemedel utan att rådfråga din veterinär först. Vissa sorter kan ha skadliga kemikalier som kan döda maskar men kan skada din katt. Det är bäst att ta reda på vad din veterinär rekommenderar.

Att förhindra maskar

En av de första stegen mot att förhindra maskar i din katt är att behandla henne regelbundet för loppor. Intag av loppa larvae eller ägg kan orsaka en mask angrepp. Kom ihåg att förebyggande åtgärder är mindre kostsamma och frustrerande än att hantera en sjuk katt. Glöm inte att ta din katt till veterinären för regelbundna kontroller. Om du inte kan berätta om din katt har maskar, kommer att din veterinär låta dig veta om din feline vän är i klartext.