mynewspapers.net

Hur vet jag om min katt har Chiggers?

Hur vet jag om min katt har Chiggers?


Chiggers, eller Trombiculid kvalster, äter sina byten av genomträngande det översta lagret av huden och att införa sin saliv i bytet. Saliv på en chigger innehåller enzymer som används i matsmältningen; saliven bryter ner huden cellerna i den riktade djur eller människa och chigger livnär sig uppdelade cellerna. När djur som katter, vandra in i områden som befolkas av chiggers, katter kan bli infekterade med chiggers och lider av smärta och försämringen orsakas av chigger biter.

Instruktioner

• Kontrollera runt insidan av din katt öron och runt utsidan undersidan av örat på hårfästet, särskilt om din katt repor eller gräva på örat överdrivet. Chiggers attackera normalt öron och området runt öronen innan han gick in i andra delar av huden.

• Titta efter tecken på alltför irriterad hud. Om din katt verkar repa något område av kroppen mer än vanligt, en del håret för synliga tecken på Trombiculid kvalster. Leta efter fläckar av rå eller irriterad hud, gul, röd eller orange fläckar på huden eller början tecken på överdriven fjällning.

• Kontrollera din katt omedelbart vid första tecken på katten SKABB. Kattdjur med mange uppvisar tecken på irriterad hud, gul, orange eller röda fläckar, håravfall och ett möjligt utsläpp av puss från det smittade området.

• Kontrollera din katt för alla lesioner runt ögon eller öron. En synlig insättande av lesioner, utan en känd skada, kan betyda katten har Trombidiosis, en form av felint dermatit. Katter med trombidiosis, även känd som trombiculiasis, visar de samma symtom och tecken som katter med mange. Dock väckt trombidiosis orsakar överdriven skorpbildning av hud och extrema hudrodnad, den av inflammation. Trombidiosis inträffar när formuläret larv av trombiculid kvalster infektera en katt. Larval form måste mata ut en värd för att överleva, till skillnad från vuxna chiggers, som kan existera på egen hand.

• Kalla din veterinarian vid första tecken på chigger infektioner. Veterinärer kan tillhandahålla läkemedel såsom en aktuell, antiparasitära salva eller en medicin för att doppa eller bada djuret i som kommer att bli djuret på en chigger angrepp.