mynewspapers.net

Hur vet jag om min katt är för tunn?

Hur vet jag om min katt är för tunn?


Att hålla din katt på den korrekta vikten är avgörande för att upprätthålla djurets hälsa under hela dess livstid. En katt som är för tung kommer att lida några av samma problem som en person som är feta, medan en katt som är för tunt är inte friskare. Dessa katter kan vara mer mottagliga för sjukdom och sjukdom, och när de blir sjuka kan de ha styrkan att bekämpa sjukdomen. Katter kan gå ner i vikt för ett antal skäl, och någon plötslig förändring i din katts utseende bör noteras.

Instruktioner

• Håll koll på kattens normala vikt. Detta är inte nödvändigtvis möjligt för en nyligen antagna katt, borde en som har varit medlem i familjen i år ha haft många veterinär checkups. Behålla numret i åtanke, liksom kroppsform och utseende veterinären har gett godkännande till.

• Väg katten. De flesta katter är på en hälsosam vikt när de är mellan 3 och 4,5 kg (7 och 10 pounds). Medan det finns vissa raser som kan vara tyngre eller lättare än detta, är standarden en bra riktlinje att tänka.

• Titta på katten från ovan när hon står rakt. Det bör finnas en distinkt, timglas form till katten, med något smalare midja bakom revbenen och innan höfterna. Om katten är för tunn, denna indrag i midjan blir svår i stället för gradvis, och kanten av bröstkorgen kommer att vara mycket tydlig. Detta kommer att vara en effektivare metod att använda på korthåriga katter.

• Köra fingrarna ner kattens baksidan. Detta fungerar på kort- och långhåriga katter. Om kattens ryggraden om enkelt kände och särskilt om du kan känna var och en av Kotor, är katten för tunn. Det bör finnas ett tunt fettlager längs kattens rygg.

• Köra händerna längs kattens sidor. Du bör kunna känna revbenen på en katt med en hälsosam vikt, men om katten har en benig och var och en av revbenen är framträdande, hon är för tunn. Revbenen är en av de bästa sätten att mäta om en katt är på en hälsosam vikt.

• Titta på katten från sidan när hon står. Om botten av revbenen syns tydligt och det finns en allvarlig tuck upp in i kattens kropp bakom revbenen, är hon för tunn. Det bör finnas en tydlig midja, bör botten av bröstkorgen smälter in i magen på katten.