mynewspapers.net

Hur vet jag om min hamster är sjuk?

Hur vet jag om min hamster är sjuk?


På grund av sin storlek, när en hamster blir sjuk, kan det vara så lite som 24 timmar att spara den. Hamstrar kan utveckla allvarliga sjukdomar som våt svans, och även fånga förkylningar från sina ägare. Tecken på en sjukdom obemärkt ofta för dagar på grund av den hamster varierad sömn schema. En sjuk hamster kan upptäckas om du vet vad du ska leta efter.

Instruktioner

• Observera din hamster beteende dagligen. En hamster som är plötsligt långsam, slö, sova mer, plötsligt bita utan orsak eller som har slutat grooming själv kan vara sjuk. Någon större förändring i beteende kan vara ett tecken på att något är bara inte rätt.

• Undersök din hamster. Använd dina händer att försiktigt känna efter knölar på hennes kropp. Se till att din hamster inte förlorar någon päls och som hennes ögon har inte blivit tråkig eller vattnig. En våt svans och bakben slut är tecken på en allvarlig sjukdom som kallas våt svans, och din hamster måste se en veterinär omedelbart.

• Kontrollera den mat och vatten i din hamster bur. Det finns en chans att han är sjuk om din hamster är inte längre äta eller dricka, och hans tillstånd att bli förvärras snabbt på grund av uttorkning och undernäring.

• Kontrollera din hamster urin och avföring. Leta efter blod i antingen, och se till att hennes avföring är fasta.