mynewspapers.net

Hur vet jag om honung är Raw

Hur vet jag om honung är Raw


Rå honung är honung som är flaska eller jarred direkt från kupan och det är inte bearbetas eller förädlas på något sätt. Det är bättre för dig att äta rå honung eftersom den är full av hälsosamma propolis och bee pollen, som tros kunna förebygga sjukdomar och främja wellness. Om du är osäker på om din honung är rå eller raffinerad, finns det några sätt att inspektera din honung hemma för att identifiera några av egenskaperna hos rå honung.

Instruktioner

• Titta på utseendet på honung i burken när den hålls på avstånd. Observera om färgning av honung är ljusgul, medelstora gula, gyllene, gula eller något bruna. Meddelande om honung är lätt ned klart eller mer ogenomskinlig. Rå honung ser ljusare gul och kommer att vara mer ogenomskinlig.

• Titta på honung på toppen av burken för att se om det är klart, ogenomskinlig eller om det innehåller en tjock skorpa av brun pellets. Rå honung innehåller en tjock skorpa av hälsosamma propolis, som kommer att se ut som små bruna eller tan pellets på toppen av honung.

• Scoop toppen av honung i burken att inspektera. Märka om det finns en avgränsning mellan toppen av honung i scoop och botten av honung i scoop. Rå honung kommer att bosätta sig i lager, vilket är den mest märkbara vid toppen av burken.

• Använd förstoringsglas titta närmare på honung i burken. Rå honung visas små partiklar, som är bee pollen blandas med honung.

• Smaka honungen att se om det smakar skarpa eller krämig. Raffinerad honung kommer att smaka mer skarpa och vassa, medan rå honung kommer att smaka märkbart krämig.