mynewspapers.net

Hur vet jag om en bärbar dator har GPS-spårning

Hur vet jag om en bärbar dator har GPS-spårning


Bärbara datorer är populära och dyr elektronik. Att veta hur man hittar GPS kan spårning programvara på din dator hjälpa dig att återställa din bärbara dator om det blir stulet eller förlorat, men GPS-spårning hjälper endast om datorn är igång. Att hitta GPS programvara på datorn är inte svårt, och det kan göras i flera minuter genom att göra en snabb sökning på datorn.

Instruktioner

• Leta upp "Start"-knappen i det nedre vänstra hörnet av datorskärmen.

• Öppna "Start"-menyn, och i botten av skärmen under "Alla program" du kommer se en "Påbörja sökning" dialogen låda om du har Windows Vista. Om du har Windows XP, välja alla program och klicka sedan på knappen "Kör" för att öppna en sökruta.

• Skriv "msconfig" i dialogrutan Sök och tryck "Enter" på tangentbordet eller klicka på knappen förstoringsglas finns till höger om dialogrutan. Om du uppmanas att fortsätta med en dialogen låda be om du, tryck på "Fortsätt". Ett program kommer att öppna i en liten låda.

• Leta upp fliken "Start" högst upp i rutan och klicka på fliken att välja den här fliken visar alla program som startas när datorn är påslagen och laster.

• Bläddra igenom listan med start program och leta efter program som: GadgetTrak och Computance; dessa är populära GPS program. Om du ser ett program erkänner du inte, besöka en populär sökmotor och skriv in program och du får en lista med resultat om vad programmet är. Om du inte har en GPS-tracking system på datorn, överväga gratis systemet på PreyProject.com.