mynewspapers.net

Hur vet jag om din Facebook-sida blev hackad

Hur vet jag om din Facebook-sida blev hackad


Facebook är för närvarande den näst mest populära webbplatsen på Internet. Som sådan, är det ett viktigt mål för hackare. Facebook-konton av intet ont anande offer hackade rutinmässigt, vanligtvis för att användas för phishing-bedrägerier och annonser. Om du tror att ditt Facebook-konto är immuna mot hacking, Tänk om. Klicka på vissa länkar eller att ha ett svagt lösenord kan innebära att du se några av de varumärke tecken på en hacka Facebook-konto.

Instruktioner

• Logga in på ditt Facebook-konto och välj "Konto" i det övre högra hörnet. Välj "Kontoinställningar" från droppa-ned menyn och leta upp "kontosäkerhet." Expandera avsnittet och väljer att ta emot meddelanden. Detta ökar säkerhetsnivån för ditt Facebook-konto genom att ange ditt konto så att när den är tillgänglig från en dator eller enhet det har aldrig visats från innan Facebook meddelar dig direkt via e-post.

• Testa din lösenord ofta. Om ditt konto har hackats, ändrar hacker vanligtvis konto för att fördröja din tillgång. Om det lösenord du använder plötsligt slutar att fungera, använda länken "glömt ditt lösenord" Facebook på inloggningssidan återställa ditt lösenord. När du anger ditt lösenord, se till att du använder både bokstäver och siffror för att göra det svårare att gissa.

• Titta igenom dina senaste Facebook aktivitet, som är dokumenterad på din vägg. Om du ser obekant bilder, webbplatser och videos Inlagd, att ditt Facebook-konto användas för nätfiske för att lura dina vänner och familjemedlemmar till att klicka på länkar eftersom det verkar som du har rekommenderat dem.

• Be dina vänner och familjemedlemmar att titta på din profil för misstänkt aktivitet. De informerar dig om en hacker har utstationering artiklar och länkar från din profil.

• Titta på din e-post till meddelandet säkerhet som Facebook skickar när misstänkt aktivitet upptäcks. Om misstänkta länkar och spam visas i din profil, skickar Facebook ett säkerhetsmeddelande till den e-postadress knuten till ditt konto. Ditt konto är tillfälligt avbruten tills du kan gå igenom processen att återställa ditt lösenord för att återställa access.