mynewspapers.net

Hur vet jag om antika tekannor är verkliga

Hur vet jag om antika tekannor är verkliga


Autentisera en antik kan vara tuff, särskilt när nya tekannor är utformad som antikviteter. Det finns sätt att berätta om tekannan är en riktig antik eller om det är en nyare tekanna som kopierar en äldre design. Klassificera en tekanna som en antik kräver att tekannan i minst 100 år gamla eller äldre. Ju äldre en tekanna är, ju högre tekannan kommer sannolikt att bedöma eller värderas, särskilt om det är svårt att hitta och sällsynt objekt.

Instruktioner

• Titta inuti tekanna för fläckar eller tecken på användning. Antika tekannor har ofta tydliga tecken som tekannan har använts, särskilt när det är mycket gamla och gjorda av material som färgas lätt.

• Vänds tekannan och titta på botten. Vissa äldre tekannor hade tillverkning information, inklusive ett datum som tekannan gjordes. Detta gäller särskilt av de märkesvaror tekannor som är nyare antikviteter.

• Leta efter sprickor, chips eller andra tecken på användning och ålder. Äldre tekannor, särskilt de med lera, bör ha några mindre skador. Tekannor lera har sprickor och chips som kan ses lätt.

• Var uppmärksam på utformningen av tekannan. Antikviteter kommer att ha mindre perfektion, som imperfekt hål som är något mindre runda, medan nyare tekannor som ofta maskin som kommer att ha mer perfekta former. Detta är särskilt viktigt när man tittar på antika kinesiska tekannor eftersom de antika kinesiska tekannor gjordes att titta harmonisk. Nyare tekannor slutar inte alltid med ett harmoniskt utseende.

• Leta efter specifika typer av tekannor. Tekannor som görs från ett visst företag eller en viss tidsperiod är ofta lättare att tala när de är verkliga och när de inte är. Till exempel kommer en viktoriansk tekanna har en mycket specifik utseende som inte hittas i vintage eller nya tekannor.