mynewspapers.net

Hur vet jag när min Zebra Fink fågel kommer att lägga ett ägg?

Hur vet jag när min Zebra Fink fågel kommer att lägga ett ägg?


Zebra finkar är mycket sociala och para sig för livet. Dock tenderar de att vara blyg och rädd runt om människor, så bör de hållas i par för att säkerställa deras psykologiska välbefinnande. Följaktligen kommer de flesta zebra finkar lägga fertila ägg någon gång under sitt liv. Ägarna bör tänka noga innan du väljer att Inkubera och kläcks äggen. Ungarna kräver intensiv vård och behöver tillräckligt utrymme som vuxna. Om du tror att din zebra Fink kan vara gravid, finns det flera tecken som hon är på väg att lägga ett ägg.

Instruktioner

• Klocka för häckande beteende. Manliga och kvinnliga zebra finkar hjälpa till att bygga ett bo där att ligga och ruva äggen. Om du har lämnat din finkar med en Holk, kan de börja spendera mer tid i den. De kan också börja samla slumpmässiga bitar av material från buren för att lägga till bygga bo finns, finches kommer att bygga egna Bon med bitar av substrat, papper och allt annat tillgängligt i buren.

• Leta efter förändringar i beteendet hos båda fåglar. Honorna kan bli rastlös strax före äggläggning och hanar brukar bli mer territoriella och aggressiva.

• Vänta på ägg om du vill börja. Zebra finkar vanligtvis lägger sina ägg inom en vecka efter parning. De lägger ett ägg om dagen och har kopplingar av fyra till åtta ägg. Efter det andra eller tredje ägget är lagt, börjar de sannolikt sitter på boet att ruva äggen.

• Beakta äggen att avgöra om de är fertila. Befruktade zebra Fink äggen mörkare normalt några dagar efter äggläggning. Det är säkert att hantera äggen för att kontrollera deras färg, men du bör undvika att skaka äggen.