mynewspapers.net

Hur utvecklas simmare öra?

Hur utvecklas simmare öra?

Simmare öra är en infektion

Simmare öra, extern otit, är en infektion i ytterörat och hörselgången orsakas av bakterier eller svamp. Stafylokocker och Pseudomonas aeruginosa är de vanligaste typerna av bakterier som infekterar hörselgången. De flesta simmare öra infektioner är bakteriella infektioner. Mindre än 10 procent av fallen av simmare öra orsakas av svampinfektioner. Ett friskt öra kanalen skyddar örat från infektion och invasionen av smuts. Formen på hörselgången och produktionen av vax och hår fälla skräp och hindra den från att komma in i inre öra. Den sura karaktären av öronvax motverkar skadlig bakterietillväxt.

Örat foder svaghet influenser simmare öra

Huden foder ytterörat och hörselgången ger en sura skyddsbarriär mot svamp och bakteriell tillväxt. Fodret skyddar även den öra kanalen och yttre örat mot fukt. Ännu när slemhinnan i örat bryts eller försvagar, kan bakterier och svamp infektera örat och orsaka infektion. Gemensamma aktiviteter som kan bryta den öra fodret inkluderar simning, duscha eller infoga objekt i örat som öronproppar. Örat slemhinnan kan bryta eller försvaga när stora mängder vatten kommer in i örat under bad eller duscha. Vattnet stör också i örat syra balans, lämnar örat känsliga för infektioner. Infoga en öra produkt såsom en ear plug, kan hörlurar eller en hörapparat bryta öra slemhinnan. Rengöring av öronen med bomullspinnar kan också bryta öra slemhinnan. Någon hår eller kosmetisk produkt som hårfärgningsmedel eller ansiktshår blekmedel kan irritera ytterörat och hörselgången och leda till infektion. Redan existerande öron inflammation från allergier eller andra infektioner kan förvandlas till simmare öra.

Svampinfektion är mindre smärtsamt

En svampinfektion, otomycosis, är ovanlig orsak till simmare öra. En läkare kan identifiera en svamp simmare öra infektion under granskningen när han ställen vit svamp tillväxt i hörselgången. Dock diagnostiseras ibland en svampinfektion bara efter en person som inte svarar på behandling för en bakteriell infektion. En person med en svamp simmare öra infektion kommer att uppleva mer klåda än smärta.

Öronvärk är ett tidigt Symptom

Örat smärta i ena örat är det första symtomet på simmare öra. Smärta utvecklas gradvis över en period på två dagar. Det är smärtsamt att skjuta eller dra på örat. Hörselgången kan också klia. Av den andra dagen, kan ytterörat se röda, svullna och inflammerade. Som infektion fortskrider, örat kan läcka en illaluktande dränering. Dräneringen börjar klart men blir gula eller blodiga över tid. Svullnad och dränering kan temporärt störa en persons förmåga att höra. Vissa människor upplever också ringningar i örat och yrsel.

Vissa fall av simmare öra kräver akutvården

Medan simmare öra kräver medicinsk behandling från en läkare, är det inte vanligt en medicinsk nödsituation. En person med diabetes och andra hygienkrav som förändrar immunsystemet bör dock söka omedelbar läkarvård när simmare öra är misstänkt. Om en person upplever dubbelseende, yrsel eller ansiktsbehandling svaghet, borde han se en läkare omedelbart. Omedelbar läkarhjälp kan också vara nödvändigt om en person upplever extrem öronvärk som inte kan kontrolleras av OTC-läkemedel som ibuprofen eller Paracetamol.

Simmare öra kan förbättra snabbt med behandling

Läkare ordinera allmänhet ett antibiotikum eller antibiotikum-steroid öra droppe för att behandla en simmare öra bakteriell infektion. En oral antibiotika används ibland om hörselgången är extremt svullen, vilket gör det svårt att tillämpa öra droppar. En person med diabetes eller ett svagt immunförsvar kan också få en muntlig antibiotikumet. Vit vinäger droppar maj används i stället för en receptbelagda antibiotika för milda fall av simmare öra. Läkare behandlar en svamp simmare öra infektion med anti-svamp läkemedel. OTC-läkemedel såsom ibuprofen och paracetamol används ofta för att lindra smärta. Med rätt behandling, simmare öronbesvär kan förbättra inom tre dagar och infektionen kan klara upp i sju dagar.