mynewspapers.net

Hur tvätta läderskor i tvättmaskin

Hur tvätta läderskor i tvättmaskin


Läderskor varar du länge om de är ordentligt omhändertagen. Läder är känd för dess hållbarhet. Många människor känner säker investera i läderskor, eftersom de kommer längre och ser bättre i det långa loppet. Dock skor blir smutsiga. Vi vandrar i lera, på gatorna, på trottoarer och i tuggummi. En bra tvätt är förvisso i ordning då och då. Läderskor kan tvättas i tvättmaskinen. Skorna kommer ut renare och nyare ser.

Instruktioner

Hur tvätta läderskor i tvättmaskin

• Knyta upp skosnören och lossa dem för att öppna upp skon. Detta gör att skorna att få en grundlig rengöring.

• Ställ in tvättmaskinen till antingen kall eller varm. Med hjälp av hett vatten kan skada läderskor. Kommer du temperaturen att förbli under 26,7 grader C men över 4,44 grader C. Detta är en optimal temperatur för läderskor.

• Ange belastningen till små. Detta kommer att använda mindre vatten och förhindra skorna får mer vatten än de behöver. Var noga med att tvätta skorna själva. Till skillnad från andra objekt du tvättar, har läderskor potential för fläcken gnugga bort skorna. Detta kan skada andra poster du tvätt.

• Ställ in skorna inne brickan. Om du har en top load bricka, placera skorna på vardera sidan av agitator ligger i bricka badkaret. Om du har frontlastare, helt enkelt ange dem i sida vid sida.

• Mått ut tillräckligt tvättmedel för en liten belastning på kläder, dela sedan på mitten. Du behöver inte mycket tvättmedel tvätta läderskor. De behöver helt enkelt tillräckligt SÅPLÖDDER att skrubba på utsidan och insidan. För mycket tvättmedel kan ställa in läderskor och möjligen orsaka skador på lädret.

• Tillåt brickan att slutföra sin cykel. Cykeln längden behöver bara vara ca 4-6 minuter. Detta är oftast blek inställningen på de flesta brickor. Att låta läderskor att absorbera för mycket vatten innebär blir de svårare att torka, och mer benägna att ruttna.

• Dra skor från brickan och sitter skorna utanför i solen för att torka. Att undvika torktumlaren hjälper dig undvika läder sprickbildning vanligen ses. Läderskor som har haft för mycket värme tillämpas på dem, är mer benägna att spricka på svaga punkter.