mynewspapers.net

Hur tvätta irländska linne

Hur tvätta irländska linne


Irländska linne är ett bekvämt och skönt tyg att bära. Det håller inte värmen på huden och det tillåter huden att andas. Linne är avslappnad, men det kan vara mångsidig nog att klä för att bära till ett mer formellt tillfälle. Linnet torkar snabbt och erbjuder hög uppsugningsförmåga och fläcktåliga fibrer. Med alla dessa positiva egenskaper bärs ofta linne att resa i och bära i varma klimat.

Instruktioner

• Läsa tillverkarens vård etikett om hur tvätta ditt linne plagg. Den irländska linne Guild sägs att det är viktigt att ta hänsyn till "flera variabler såsom typ av garn, finhet och sammansättningen av tyget, färgen, ytbehandlingar och fläcktåliga eller veck-resistenta behandlingar."

• Tvätta plagget enligt tillverkarens instruktioner. En temperatur på 15,6 grader ReK vattnet föreslås av irländska linne Guild. Mer-effektiv tvätt, packa inte tvättmaskinen alltför full och tvätta som färger tillsammans.

• Torka den irländska linne genom att låta det luft torr eller torka utomhus i solen. Fibrerna av irländska linne bör inte vara tumble-dried i en torktumlare. Torka dem i solljus hjälper till att hålla vita ljus. Torkning objekt platt hjälper till att förhindra skrynklor.

• Steam järn din irländska linne medan det är fortfarande fuktigt. Spray stärkelse kan användas också, medan linnet är fuktig, innan du använder järn. En gång de linne torkar, det är för sent att järn.