mynewspapers.net

Hur tvätta acetat

Hur tvätta acetat


Acetat är ett syntetiskt tyg av en kemisk förening kallad cellulosaacetat. Acetat tyger tenderar att se som siden, är blanka och skrynklar inte mycket. Som acetat plagg är så tunn torkar de snabbt; de kan bara absorbera ca 6 procent fukt, men det är denna tunnhet vilket gör dem känsliga för värme, så du måste vara försiktig när du tvättar den. Använda svalare tvätta cykler, ca 40 grader Celsius, och inte lägga acetat plagg i torktumlaren, hänga dem på tvättlina medan fortfarande våt eller om vädret är dåligt, på en inomhus Torkställ.

Instruktioner

• Ladda acetat tygerna i tvättmaskinen tillsammans med tvättmedlet lämpligt att din last vikt.

• Starta maskinen till syntet program som är mellan 30 och 40 grader Celsius. Detta program har mindre rörelse än naturfibrer cykeln och sköljer acetat kläder i kallare vatten än en allmän tvättcykeln som löper vid 70 grader Celsius, därför skydda dem från effekterna av värme.

• Hand tvätta dina acetat plagg om du föredrar eller om du bara har ett par acetat bitar, men var försiktig med tyget. Fyll en bassäng med vatten inte varmare än 40 grader och tillsätt tvättmedel beroende på storleken på din bassäng. Blötlägg acetat plagget i det tvål och vattnet i ca 15 minuter och sedan försiktigt tvätta den. Inte skrubba, vrida eller vrid den, bara försiktigt krama vattnet ut när du är klar.