mynewspapers.net

Hur tråd en tre-fas strömbrytare

Hur tråd en tre-fas strömbrytare


Tre-fas strömbrytare styr makt att tre-fas elektriska apparater. Vanligtvis används växlarna att kontrollera särskilda trefas belysning och små elmotorer. Tre-fas är oftast anställd i industriella miljöer, inte hem elektriska system. Märkning på tre-fas växlar är mycket specifik och måste följas för korrekt funktion till de enheter som är anslutna, särskilt elmotorer. Den nationella elektriska kod (NEC) reglerar alla ledningar metoder och artikel 430 är specifika för alla tre-fas motor ledningar.

Instruktioner

• Stänga av alla tre-fas elektriska strömmen till enheten som du bifogar växeln. Detta kan medföra att inaktivera kretsbrytaren eller dra säkringar som levererar ström till enheten.

• Band i ändarna av ledningarna som ska kopplas till trefas switch skruvplintar. Ta bort ca ¾ tum av den yttre isoleringen att avslöja den nakna kopparen.

• Identifiera ledningarna kommer från den elektriska panelen för trefas power. Låg spänning, 240-volts, tre-fas El allmänt identifieras genom tre trådar färgat svart, röd och blå. Högspänning, 480-volt, tre-fas identifieras av brunt, orange och gula kablar---en vardera---för totalt tre.

• Anslut ledningarna kommer från den elektriska panelen att skruvplintar på tre-fas switchen. Låg spänning anslutningar ska säkras enligt följande: svart till L1, röda till L2 och blå till L3. Hög spänning skruv terminal anslutningarna är brun till L1, orange till L2 och gult till L3.

• Identifiera de kablar som går till enheten. I alla fall för elektriska ledningar är ledningar märkta T1, T2 och T3. Kablarna kan vara samma färg som ledningarna kommer från den elektriska panelen. Anslut trådarna ska enheten, till skruvplintar på switchen märkta T1 till T1, T2 till T2 och T3 till T3. Om låg spänning ledningar inte är märkta, ansluter du svart till T1, röda till T2 och blå till T3. Högspännings-enhet ledningarna är brun till T1, orange till T2 och gult till T3.