mynewspapers.net

Hur tråd en elektriska växel

Hur tråd en elektriska växel


Praktiskt taget varje bil har Elektriska fönsterhissar och det är troligt att du inte ens överväga hur praktiska de är, eller problemet det orsakar om man slutar fungera. Elektriska växeln får en hel del användning och ibland hittar de inte är lika robusta som de borde vara. Om du av misstag utöva lite för mycket kraft antingen trycka eller dra fönstret växeln du kanske tycker att det fastnar i nedtryckt läge, eller du kan hitta dig själv med en trasig växel i din handen. Trots besväret är det dock en måttligt lätt uppgift tråd en ersättare elektriska strömbrytare.

Instruktioner

• Kontrollera hur växeln befintliga elektriska fönster fast innan du kopplar bort trådarna. Du har fyra eller fem kablar ansluten, beroende på vilken typ av strömbrytare och om det lyser upp när dina lampor är på.

• Rita en grov diagram på ett pappersark som definierar layouten för elektriska switch kontakterna. Dra kort linjer från varje kontakt; linjerna representerar trådarna. Varje tråd är färg än så om du har färgat pennor, Rita varje linje i samma eller liknande nyans som ledningarna till switch kontakterna. Om du inte har färgade pennor helt enkelt skriva den första bokstaven i varje färgad tråd intill respektive rad har du ritat. Exempelvis om en tråd är röd, markera "R" bredvid raden och så vidare.

• Koppla ur varje tråd från växeln elektriska fönster när du är säker på diagrammet är representativt för den och ledningar anslutningar. Du att varje tråd är ansluten till en switch kontakt med hjälp av en liten skruv. Lossa varje skruv med hjälp av en passande storlek och skjut trådarna från under skruven. Ta inte bort skruvarna som du kan förlora dem.

• Placera din ersättning fönster switch och diagram bredvid varje så du lätt kan se var och en. Se till att switchen är placerad så att fyra eller fem trådarna kan ansluta till växeln.

• Återanslut varje färgad tråd genom att hänvisa till diagrammet och layout av switch kontakterna. Lossa skruvarna på switchen något. Systematiskt sätt varje färgad tråd under respektive anslutningsskruvarna sedan dra åt den med en skruvmejsel. Se diagrammet under hela processen.

• Kontrollera färgade kablarna kopplade till ersättning elektriska fönstret byta kontakter spegel diagrammet. Slå din tändningsnyckeln och testa byta, innan du byter det i switch innehavaren.