mynewspapers.net

Hur tråd en badtunna till en brytare

Hur tråd en badtunna till en brytare


Installera ledningarna för badtunna kräver en gedigen förståelse för de nationella elektriska kod (NEC) krav samt kraven i lokalen koder myndighet med behörighet (ÅHJ), din lokala byggnad institutionen. NEC fastställer miniminormer för elarbeten. ÅHJ kan ha krav som går utöver de av NEC, så fråga om alla sådana krav när du ansöker om ledningar tillståndet. Ett exempel är att NEC tillåter användning av direkt nedgrävning kabel när ledningar en badtunna, men många lokala koder kräver att ledningarna vara i elektriska conduit.

Instruktioner

• Lägg ut rutten kanal kommer att följa från huset till badtunnan. Kör insatserna i marken och länka dem tillsammans med Masons sladd. Plocka en ingång på sidan av huset så nära som möjligt till den huvudsakliga tjänst panelen.

• Ta bort stycketorv längs rutten i 24-tums x 24-tums rutor och ställ åt sidan för att ersätta. Gräva ett dike 20 inches djupt. NEC kräver att conduit begravas på minst 18 inches. Badkaret efter diket, diskbänk post hål 24 inches djupt längst ned i diket.

• Placera Rediform röret i hålet post och ange posten i formuläret. Spänna inlägg för att hålla den vertikala. Fyll Rediform röret med torr Quikete cement och tillsätt vatten. Quickete hårdnar i en mycket kort tid men tillåter åtta timmar för den att stelna helt.

• Lägg ut kanal, heltäckande, intill diket. Gå med i avsnitt med kopplingar. Klipp den sista delen av conduit så att fabriken 90 är mot inlägget och mot sidan av huset. Prime kopplingar och kanal, och sedan pensla dem med PVC cement. Tillåta en timme för cement att stelna helt.

• Använda hålet såg fastsättning med drill-föraren, skär ett hål genom sidan av huset där ledningen kommer in. Mäta tjockleken på väggen och Lägg till 2 inches för att bestämma längden på den kanal som behövs för att ansluta de två Condulets. Fästa bröstvårtan på baksidan av Condulet och glida den genom väggen. Mät mellan botten av andra öppningen på Condulet och botten av öppnandet den fabriken 90. Skär en bit av conduit till denna längd och befästa det mellan fabriken 90 och LB Condulet.

• Montera rutan GFCI breaker på inlägget. Rutan GFCI breaker uppfyller NEC krävs att badtunnan kan GFCI skyddas. Det uppfyller också NEC krav på en säkerhet koppla inom synhåll av badkaret. Installera navet i den nedre knockout. Mät och kapa en bit av conduit tillräckligt länge för att gå med navet till fabriken 90.

• I källaren, dirigera kanal till panelen service och installera i sidan av panelen med andra navet.

• Installera en av 1-tums Tight Seal kontakterna i rutan GFCI brytare och den andra i badtunnan system i rutan som ligger bakom en flyttbar panel på badtunnan.

• Kör kabeln dra band genom ledningen från Condulet på utsidan av huset till rutan GFCI breaker. Ta bort 8 inches av isolering från ändarna av ledningarna och infoga dem genom ögat på linan drar tejpen. Dubbel och en av dem tillbaka och vira den runt alla andra kablar. Tejpa ordentligt på plats. Sträcka andra avskalade kablarna ut längs kroppen av tråd att dra band och band på plats. En hjälpare behövs här att mata kabeln in i trumman som du dra igenom. Dra tillräckligt tråd genom för att nå hela vägen till panelen service utan att behöva skarva den.

• Ta bort ¾ tum av isolering från ändarna av ledningarna i rutan GFCI breaker. Väg röda och svarta varma trådarna överst i rutan och koppla dem till de två mässing skruvarna på brytaren. Väg den vita kabeln upp över brytaren och ner till den neutrala bar. Den vita pigtail från brytaren bör redan vara ansluten till neutral bar. Väg den gröna jordning tråd upp över brytaren och ned till baren grundstötning.

• Montera Tight Seal flex och installera kablar i det innan du installerar flex mellan rutan brytare och badkarets system box. Ta bort ¾ tum av isolering från ändarna av ledningarna. Anslut rött, svart, vitt och grönt trådarna att på lämpligt sätt markerade terminalerna. Anslut röda, svarta och vita trådar till lämpligt markerade terminalerna på utgångssidan av GFCI brytaren. Anslut den gröna kabeln till grundstötningen bar.

• Stäng av ifrån den huvudsakliga tjänsten och installera den 50-amp, 240 volt, 2-polig brytaren i panelen hus service. Beroende på vilken typ av panel som du arbetar med, antingen fäst brytaren på plats eller säkra den till Buss barer med skruvar. Anslut röda och svarta hot-wires till brytaren. Ansluta vita neutrala och grön jordning tråd till panelens neutral och grundstötningen barer.

• Med den nya brytaren i läge off, aktivera den huvudsakliga breaker igen. Inte ersätta skyddslock eller installera någon av andra täcket tills efter arbetet har inspekterats av ÅHJ.

• Samtal för inspektion. När du har gröna etiketten från ÅHJ, nära allt upp.