mynewspapers.net

Hur tjock behöver jag att hälla min betongplatta?Eftersom betong är billigt och lätt att underhålla, mer husägare väljer att använda materialet. Om du planerar att hälla ett betonggolv eller en konkret disk, är det viktigt att se till att din platta är tålig.

Typer av konkret användning

Hur tjock behöver jag att hälla min betongplatta?


Betong används för en mängd olika projekt, bland annat golv, bord, house stiftelser och bänkskivor. Typ av projekt bestämmer hur tjock betong bör hällas. Om du häller en våning, bör din platta vara tillräckligt tjock för att tåla vikten av möbler och bilar.

Ljus betong plattorOm du bygger en bänkskiva i betong, kommer du att hälla din platta relativt tunn. Bänkskivor som är för tjock är svåra att installera på grund av tung vikt. Vanliga platta tjockleken på en bänkskiva är två inches.

Genomsnittliga betongplattor

Hur tjock behöver jag att hälla min betongplatta?


Om du bygger en husgrund av betong, kommer du se att det är tillräckligt tjock för att tåla år av påtryckningar från människor och möbler. En solid husgrund standard tjocklek är 4 inches. Du bör också använda armeringsmaterial i byggprocessen.

Tung betong plattor

Hur tjock behöver jag att hälla min betongplatta?


När man bygger ett konkret garage golv, bör du ta hänsyn till typ av fordon du kör. En typisk garage golv hälls 4 till 6 inches tjock. Men om man kör stora lastbilar kommer du att hälla golvet 6 till 8 inches tjock. Armeringsmaterial ingår. Desto tjockare betong, mer hållbara det förblir.