mynewspapers.net

Hur till vända på sensorn för miljöbelysningen på en Dell

Hur till vända på sensorn för miljöbelysningen på en Dell


Många laptop modellerna tillverkas av Dell kommer med en liten Ambient Light Sensor (ALS) ligger på bezel nedanför skärmen. Systemet med Förhandslicenser sinnen tillgängliga ljuset i rummet att den bärbara datorn används i och justerar bakgrundsljuset på displayen därefter, skärmens synligare i både lowlight och höjdpunkt. När levereras, de bärbara datorerna levereras med ALS inaktiverade så dra nytta av funktionen, måste du aktivera sensorn själv med hjälp av någon av tre metoder: genom system-BIOS, vid klaviatur snar vägen, eller genom verktyget QuickSet Aktivitetsfältet.

Instruktioner

• Slå på datorn Dell laptop och aktiverar sensorn för omgivande ljus i System-Bios genom att trycka på "F2" när ordet DELL blinkar på skärmen vid uppstart. Detta öppnar System Setup-menyn. Markera alternativet Video ingång öppnandet skärm genom att trycka på "nedåtpil". Tryck på "högerpil" för att öppna undermenyn och använd sedan "Nedåtpil" och markera alternativet "Ambient Light Sensor". Tryck på "högerpil" tills valet står "Aktiverad" och tryck på "Enter" för att spara markeringen. Tryck på "F10" spara systeminställningarna till BIOS, följt av "Enter" nyckeln till bekräfta och starta om systemet.

• Vänta för systemet att starta helt på skrivbordet innan du slår på den sensorn för omgivande ljus med hjälp av kortkommandon. Tryck på "Fn" ligger på längst ned till vänster på tangentbordet till höger om "Ctrl"-tangenten och, samtidigt, tryck på "vänster" ligger på den nedre högra sidan av tangentbordet för att aktivera sensorn för omgivande ljus.

• Aktivera Ambient Light Sensor använder verktyget QuickSet i Aktivitetsfältet genom att dubbelklicka på QuickSet-ikonen (den stora huvudstaden QS i Aktivitetsfältet) för att starta verktyget QuickSet. Tryck på "Ljusstyrka" länken för att öppna fönstret QuickSet LCD Panel ljusstyrka. Klicka på cirkeln vid alternativet märkt "Aktivera Sensor för omgivande ljus". Markera en position på reglaget att välja ljusstyrkeintervallet bildskärmens baserat på beloppen av omgivande ljus närvarande i rummet under datordrift. Tryck på "OK" för att aktivera funktionen med hjälp av valda inställningar.