mynewspapers.net

Hur till undervisa den spanska kulturenSpansk kultur omfattar århundraden av historiska, politiska och konstnärliga rörelser. I själva verket är Spanien känd för sin mångfald. språk variationer variera från region till region och en mängd europeiska, Medelhavet och arabiska kulturella egenskaper är tydligt i arkitektur, konst och mat. Lära spanska kulturen måste du undersöka dessa olika delar och hur de samverkar. Studenter kommer att gynnas av egen erfarenhet, som läser spanska litteraturen, titta på spanska filmer och provtagning spansk mat. Dessa erfarenheter kommer att införa de unika egenskaper som definierar Spaniens rik kulturhistoria.

Instruktioner

• Utforska de olika spanska dialekterna. Kastilianska, baskiska, katalanska, galiciska och valencianska talas i olika regioner i landet. Jämföra och kontrastera olika kulturella egenskaper och historia av varje språk.

• Förklara de populära funktionerna av spanska rätter. Introducera studenterna till tapas (små aptitretare), paella (ris och kött maträtt) och cocido (en typ av gryta). Observera de unika egenskaperna i spansk måltid inställningarna. En spansk lunch, till exempel hålls traditionellt midafternoon och består av två eller tre kurser.

• Analysera populariteten av spanska "futbol" (fotboll). Förklara hur denna sport konkurrenskraftig art bestäms i historiska, politiska och kulturella förbindelserna mellan de olika regionerna i Spanien. Utforska de olika sätt som spanjorerna följa och fira sina favorit lag.

• Utforska de olika arkitektoniska och konstnärliga perioderna i spansk historia. Analysera hur dessa eror var anslutna till bredare politiska och kulturella rörelser. Den spanska provinsen Granada, till exempel, är hem till en mängd arabiska-influerade arkitektur, kulturella sevärdheter influerad av muslimskt styre i området under medeltiden.

• Spåra kulturella och politiska effekterna av spansk litteratur och film. Det spanska inbördeskriget och styret av diktatorn Francisco Franco, exempelvis påverkat verk av olika författare och filmskapare. Ger exempel på dessa verk och analysera hur de återspeglar de särskilda historiska händelser och socio-ekonomiska rörelser.