mynewspapers.net

Hur till undervisa den mänskliga livscykeln

Hur till undervisa den mänskliga livscykeln


Människor, liksom alla djur, har livscykler som börjar vid födseln och slutar i döden. Människor delar dock mycket mer gemensamt med sina lurviga däggdjur släktingar än så; i själva verket delar människor och alla andra däggdjur de flesta av kännetecken för livscykel stadier. När man diskuterar mänskliga livscykeln med en klass, kan du få lika detaljerad eller så enkelt som du vill, inklusive sexuell utbildning eller lämnar den. Dessutom kan du diskutera specifika livscykel händelser uppfanns av människor, särskilt om du undervisar den mänskliga livscykeln i ett religiöst sammanhang.

Instruktioner

• Börja med att diskutera när livscykeln inleds: vid födseln, även om vissa forskare föreslår att livscykeln börjar när äggen är befruktade och börja utveckla. För yngre barn, kan du komplicera saken mindre genom att lämna kön ur den. För äldre barn, kan du använda detta som en språngbräda till börja diskutera sexualupplysning och hur äggen är befruktade. Med yngre barn, diskutera sina liv som barn, deras intryck av barn och vilken typ av verksamhet de gjorde som barn.

• Diskutera barndomen och tonåren barn, den andra etappen av mänskligt liv. Med äldre barn, kan du använda detta också som en språngbräda för att diskutera sexuell mognad. Under denna tid mogna barn till tonåringar. Flickor börjar att utvecklas och börja sin första menstruationscykeln, och pojkar börjar växa ansiktshår, utveckla djupa röster, producera spermier för första gången och uppleva uppgångar i testosteronnivåer. När vi diskuterar denna process med yngre barn, kan du prata om hur detta är lång övergången från barndom till vuxen ålder. Tala om olika livscykel händelser människor har under denna period, både sekulära och religiösa, som prom, övningskörning, börjar gymnasiet och sedan gå till college, bekräftelse och bar mitzva.

• Examen att diskutera vuxenlivet. Under denna period återge brukar kategoriseras mellan 18-50- eller 60-talet, människor ofta. Både kvinnor och män är deras reproduktiva prime i deras 20s; dock med teknik som finns för människor och hur vårt samhälle har flyttade, vänta många män och kvinnor tills de är i deras 30-talet eller 40-talet att få barn. Män och kvinnor är fullt bildas av deras vuxenliv och inte kommer växa längre. Be eleverna vilka föreställningar de har om vuxenlivet. Har dem skriva lite om vad de skulle vilja vara när de växer upp, hur många barn de vill ha, om någon, och som människan gjort livscykel händelser vuxna deltar i.

• Prata med barnen om åldrande. Åldrande vanligtvis startar i 30-talet när rynkor börjar dyka upp. När män och kvinnor närmar deras 50s, hormonnivåer minska, organ blir mindre fast, sensoriska organ blir mindre korrekta och akut och både kvinnor och män sluta vara kan återge (även om detta inträffar vanligen mycket senare hos män än hos kvinnor). Diskutera förändringar barn har märkt i deras far-och morföräldrar eller stora-farföräldrar och hur detta skiljer sig från sina föräldrar. Har barn skriver om hur de planerar att leva när de är äldre och diskutera människan gjort livscykel händelser som inträffar i hög ålder som går i pension eller ingå ett hem för äldre.