mynewspapers.net

Hur till undervisa den franska rotationenUndervisning den franska revolutionen i ett moderna klassrum kan ha stor inverkan på eleverna. Många lärare strategi franska revolutionen genom att presentera studenter med en förståelse för det socialt förtrycket fått utstå på grund av det distinkta klass som gjorde det omöjligt för de lägre klasserna att dryga ut en mager levande. Formulera en genomförbar strategi som visar på svårigheterna för de lägre klassen kan hjälpa eleverna att förstå de händelser som ledde till den franska revolutionen.

Instruktioner

• Demonstrera social klass struktur som fick den franska revolutionen med en aktivitet studenter kan relatera till. Till exempel dela klassen i tre grupper som företräder den kungliga, mellersta och lägre klasser. Distribuera en behandling, som popcorn eller godis, för alla och göra lägre-klass majoriteten ge nästan alla av deras behandlar till medel- och överklassen, att hålla nästan ingenting själva.

• Diskutera rättvisan i aktiviteten, frågar studenterna märkt som lägre-klass hur det gjorde dem att känna att titta på de andra eleverna njuta av något de arbetat hårt för. Leda till avskaffandet av feodala rättigheter och motivationen hos de lägre-klass uppror i Frankrike som markerade början på den franska revolutionen.

• Förklara Frankrikes statliga ekonomin och skulden skapad av kung Louis XV, och hur denna skuld påverkat lägre-klass folket i landet. Använd denna diskussionsperiod för att prata om interna skatter eller avgifter för att lösa statsskulden, och hur denna orättvisa beskattningen påverkat lägre klass.

• Granska åtgärderna kung Louis XVI och drottning Marie Antoinette som bidragit till spänningen i de lägre klasserna som ledde till deras eventuella uppror. Rita på viktiga centrala aspekter av den allmänna opinionen i Marie Antoinette, hennes lättsinniga utgifter vanor och försummelse av lägre klass. Förklara hennes eventuella uppvaknande till fattigdom och behovet i Frankrike och den populära "Låt dem äta tårta" citat som ofta förknippas med drottningen.

• Definiera ordet "revolution" och diskutera med eleverna vikten av revolution i att ändra rättigheterna för ett helt land. Och fastställa revolution, jämför den franska revolutionen och amerikanska revolutionen, ritning på likheter och skillnader mellan de två för att bidra till att stärka eleven förstå.

• Bryter den franska revolutionen ner in i olika olika rotationer och uppror som ägde rum mellan 1789 och 1799, och hur dessa uppror hjälpt lägre klass.

• Utforska fördelningen över den monarkiska strukturen, utförandet av kungen och perioden för revolutionen känd som "Skräckväldet." Visa försök och misslyckande revolutionärerna att upprätta en meningsfull form av regeringen kunna hantera behov av folket, samtidigt som också tar hand om Frankrikes överväldigande statsskulden.

• Avsluta lektionen med att diskutera de förändringar som inträffade på grund av den franska revolutionen, till exempel i slutet av feodala regeringstid och extrema privilegier njöt av nobla klassen.