mynewspapers.net

Hur till ta en gul fläck av en madrass

Hur till ta en gul fläck av en madrass


En gul fläck på en madrass är normalt urin, vilket är svårt att bli av med när det har torkat, så det är viktigt att agera så snart du märker det. Lyckligtvis är det fortfarande möjligt att ta bort en torr urin fläck, men det kräver lite mer ansträngning.

Instruktioner

• Sätt på gummihandskar för att skydda din hud. Blot fläcken ordentligt med rena terry dukar. Undvika att gnugga eller skrubba; använda bestämt tryck för att suga upp så mycket vätska som möjligt.

• Fyll en ren sprayflaska med väteperoxid. Spray madrassen tills hela missfärgade området är våt. Se till att inte blöta madrassen för mycket; om det blir över-mättade kan det utveckla en otäck lukt eller utveckla mögel.

• Gnid väteperoxid i fläcken med en frotté, med mjuka cirkelrörelser, tills det börjar skum. Så snart den stoppar skumning, låt lösningen verka på fläcken i cirka fem minuter.

• Blot madrassen med ren terry dukar tills den är helt torr. Upprepa processen om. För extremt envisa fläckar, använda borax pulver istället för väteperoxid och följ samma steg.

• Strö bakpulver över delen av madrassen som var målat och lämna den i flera timmar. Använda en borste eller vakuum att ta bort den. Upprepa om det behövs.

• Tryck fast på det område som var målat för att se insidan av madrassen är torr och dess yta. Om det är fortfarande fuktigt, vända den på sin sida och lämnar den att torka i väl ventilerat utrymme.