mynewspapers.net

Hur till ta bort rost & måla om ett skrov

Hur till ta bort rost & måla om ett skrov


Ett skrov är en typ av en båt eller ett litet fartyg som kan göras av trä, glasfiber eller stål. I dag sker vanligtvis skrov som en kombination av dessa material. En segelbåt som ett skrov kan ha många olika former, botten former, storlekar och funktioner. Om du har ett skrov och du vill behålla den och reparera den ordentligt, är en av de viktigaste sakerna du måste göra ta bort rost och måla ytan.

Instruktioner

• Leta upp de rostiga områdena på ytan av båten skrovet. Märka där rost uppbyggnaden är ljus och där det redan är tjock. Behandling av olika nivåer av rost är inte samma sak.

• Behandla områden med ljus rost med en liten stålborste. Använd en fram-och-tillbaka rörelse för att borsta bort de ljusa fläckarna av rost. Om rosten är nästan obefintlig eller det började bara form, använda ett grovt sandpapper för att behandla området. Observera att för mindre skala rost, du kan också Applicera ett lager sjö gelé, men kom ihåg att denna metod också kommer band färgen från din skrovet yta.

• Behandla områden med hardcore rost med en chipping hammare eller en mejsel. Använd verktyget metall att slå envis rost och marker från det skrovet yta. För stora rostiga områden, använda en luftdrivna hand slipmaskin och prova olika bilagor beroende på rost skador.

• Spraya en päls av en polymerbaserade rost omvandlare på alla områden där rosten har avlägsnats. Lämna den sprayas på lager torka helt: detta kommer att anges av en förändring av färg och lagret blir svart. Kom ihåg att hela skrovet yta måste vara helt torra för att vara redo för ommålning.

• Förbered ytan av båten skrovet för målning. Först ta bort alla spår av vax med ett speciell lösningsmedel för att ta bort vax. Sedan slipa hela ytan med en roterande power sander, se till att välja lämpliga grit kuddar för din skrovet yta.

• Fylla sprickor eller hål på ytan av din skrov båt med epoxi filler. Applicera epoxin med en liten borste och agera snabbt, eftersom epoxi ställer och torkar jättefort. Observera att endast stora sprickor behöver fyllas i, eftersom små och hårfäste sprickor inte kan fyllas utan att göra ytan gropiga och ojämn.

• Applicera en tunn och lätt lager primer filler med hjälp av en silikon roller. Denna primer päls kommer att fixa små och hårfäste sprickor och kommer också att bereda ytan av båten skrovet för sista lagret av färg.

• Behandla hela ytan av båten skrovet med roterande slipmaskin, men se till att använda en riktigt fin grus pad. Slipa ytan tills den är polerad, även och helt slät.

• Upprepa steg 7 och 8 att bygga en slät och jämn bas på ditt skrov för det sista lagret av båtfärg.

• Applicera ett tunt lager av kvalitet oljebaserade båtfärg för att förstora. Använda en silikon roller och titta på små bubblor och rynkor medan du måla ytan. Måla hela ytan av båten skrovet och sedan lämna att torka helt. När det första lagret av färg är helt torr och härdade, applicera två eller tre lika tunn och ljus lager av samma färg.