mynewspapers.net

Hur till stopp Pop Under reklamDet är inte så påträngande som popup-annonser, men pop-under annonser i din Internet-webbläsare är fortfarande ganska irriterande. Pop-unders fungerar på samma sätt som popup-fönster: när du läser in en webbplats, annonsen laddas i ett nytt fönster. Du kanske inte ens märker annonsen tills du stänger din webbläsare, men pop-unders kan sakta ner din dator och Internetanslutning. Dessa steg kommer inte att hindra varje enskild popunder-annons från smyger upp, men de bör stoppa de flesta visas och göra din webbsurfning sessioner roligare.

Instruktioner

• Kontrollera Internet webbläsarens säkerhetsinställningar. I Eldfluga, gå till Verktyg -> Alternativ -> innehåll och kontrollera "Blockera popupfönster." I Internet Explorer gå till Verktyg -> Internetalternativ -> sekretess och kontrollera "Aktivera popup-blockerare." Pop-under annonser fungerar på samma sätt som popup-fönster, så du väljer det här alternativet bör bli av med de flesta av dem.

• Kör en virus/spyware scan. Skadlig programvara på din dator kan ibland orsaka pop-under annonser ska visas under en webbläsarsession. Om du inte redan har antivirusprogram installerat, kan du hitta gratis versioner online. Programvarans instruktionerna och se till att ta bort eller karantän alla problematiska filer den hittar.

• Undvika webbplatser som har en massa reklam, till exempel gratis online spel, forum, gratis vuxen innehåll och olagligt innehåll som gratis musik och film nedladdningar. Dessa platser gör sina pengar på reklam och tenderar att röran upp sina sidor med massor av annonser. Det kan sakta ner din webbläsare och göra den mer mottaglig för spyware attacker.

• Installera ett filter i din webbläsare som blockerar de flesta webbplats reklam. I Eldfluga, filtret kallas AdBlock Plus och kan installeras via menyn tillägg under verktyg. Internet Explorer-användare kan installera en tillägga-på alarmerat AdBlockIE genom att ladda ner programmet från utvecklarens webbplats. Observera att ad-blockerande filter inte perfekt. De inte blockera alla annonser och ibland blockera innehåll du faktiskt vill se.

• Om du fortfarande har stora problem med pop-under reklam efter att ha provat stegen ovan, det är nog dags för att ringa en professionell. Datorn kan vara infekterade med en större virus eller spyware programvara som vanliga antivirus problem inte är att fånga.