mynewspapers.net

Hur till stopp en vind hostaEn vind hosta orsakas vanligtvis av vinden kommer in i kroppen på nivån av huvudet. Vind som inte snabbt avlägsnas från kroppen kan då invadera längre, nå bröstet. Detta kan orsaka influensa och förkylning symtom, inklusive hostan. Det finns två typer av hosta som kan uppstå från denna: vind-kyla och vind-värme hostan. Dessa hosta varar vanligtvis mindre än tre veckor, och det finns flera behandlingar som kan användas för att lindra hosta. Om din hosta fortsätter att förvärras efter två veckor bör du söka medicinsk hjälp.

Instruktioner

• Identifiera dina symtom som en vind-kall eller en vind-värme influensa genom att notera alla symptom som du upplever förutom hosta. En vind-kall influensa kommer att orsaka en huvudvärk, rinnande näsa, lager av vit beläggning på tungan, värkande axlar och nacke samt en oförmåga att stå kallt. En vind-värme influensa kan identifieras genom symtom som ont i halsen, feber, brist på svett eller överdriven svettning, blockerade näsa, kräkningar och ständig törst.

• Hålla kroppen varm att bekämpa en vind-förkylning hosta. Du kan göra detta genom att bära varma kläder med långa ärmar och hålla halsen och bröstet området omfattas. Du kan också värma kroppen genom att sticka till heta livsmedel som Kycklingsoppa och varma drycker som te. Grönt te är full av antioxidanter och hjälper bygga kroppens immunförsvar, vilket kan hjälpa vid behandling av hosta och andra influensaliknande symtom. Införliva livsmedel som har en uppvärmning effekt på kroppen genom att främja svett som ingefära, koriander, chili och kål. Undvika mejeriprodukter, stekt och fet mat eftersom detta kommer att uppmuntra att kroppen producerar mer slem.

• Bekämpa en vind-värme hosta genom att hålla sig till livsmedel som inte hjälpa att värma kroppen. Soppor med grönsaker som broccoli, blomkål, champinjoner, selleri, morötter, potatis och rovor kommer stödet att kyla kroppen att bli av med värme gifter. Undvika smaksatt med stark och kryddig mat som chili, vitlök och lök eftersom detta kommer att ge upphov till att öka svett. Dricka pepparmynta eller kamomill te med honung för att hjälpa skingra värmen från kroppen.