mynewspapers.net

Hur till stopp en katt från besprutning med hjälp av ett hem rättsmedel

Hur till stopp en katt från besprutning med hjälp av ett hem rättsmedel


Sprutning är en märkning beteende oftast ses i un-neutered mansperson katt. Det är ett sätt för katten kommunicera till andra manliga katter att besprutade området är hans territorium. Katter spraya med urin, vilket lämnar en obehaglig lukt. Det mest effektiva sättet att stoppa din katt sprutning urin är av kastrering. Enligt katter i Australien visade en studie att 87 procent av manliga katter stannade besprutning efter kastrering. Ett annat sätt att stoppa en katt från besprutning i eller omkring ditt hus är att grundligt rengöra urin märket, ta bort lukt och minska chanserna att upprepas. Kombinera detta med förändring av beteenden är framgångsrik i att stoppa kattens bespruta problem.

Instruktioner

• Blöt upp så mycket urin som möjligt med pappershanddukar.

• Blanda ihop en del destillerat vit vinäger med två delar varmt vatten. Fördela blandningen i en sprayflaska. Spraya urinen färgas med vatten-vinäger blandningen och gnugga med en pappershandduk.

• Mix tillsammans 425gr 3 procent väteperoxid, två matskedar bakpulver och två sprutar av flytande handtvål. Tillämpa lösningen till urin färgas området och skölj med varmt vatten. Om rengöring mattan, tillåter blandningen torka, sedan vakuum det upp.

• Titta på din katt nära i kammaren för tecken han är på väg att spray, som sniffning och cirkling. Spraya din katt med en flaska om du fånga honom i lagen av besprutning. Alternativt göra ett högt ljud att skrämma honom.

• Flytta din katts matskålar nära hans favorit sprutning områden. Katter är rena djur som inte gillar att eliminera nära där de äter, så detta kan sätta honom om han överväger sprutning igen.