mynewspapers.net

Hur till stopp en hosta hos barnEn dålig hosta kan vara en gnagande problem för barn och hans föräldrar. Inte bara har barn känns risig, men sömn är oftast störd på grund av hostan, vilket kan påverka hela hushållet. Oavsett om en hosta är från en förkylning, influensa, allergi eller astma, kan föräldrar vidta åtgärder att underlätta barnets hosta och hjälpa honom att må bättre.

Instruktioner

• Öka på luftfuktigheten. Halsen är ofta irriterad över torr luft, så att föräldrar kan investera i en luftfuktare att placera i barnets sovrum att höja luftfuktigheten. För en skällande hosta under natten som kommer inte att sluta, ta barnet in i badrummet och kör varmt vatten för att skapa en ångande miljö. Hålla barnet från det varma vattnet att förhindra brännskador.

• Höja huvudet i sängen. För en förkylning eller allergi har barn ofta ett post nasal DROPP som resulterar i en försvårande kittla i svalget. Medan detta inte brukar resultera i en fruktansvärd hosta, är det irriterande nog att bry sig om barnet. Du kan underlätta detta genom att upphöja barnets huvud något. Höja huvudet av madrassen med några böcker mellan madrass och box våren eller helt enkelt glida en annan kudde under den som barnet använder oftast.

• Hålla en sval drink händig. En rostfri flaska fylld med lite kallt vatten gör att barnet att ta täta drycker. Inte bara hjälper detta lugna halsen och tyst en hosta, men det kommer också att hålla henne hydratiserade, vilket i slutändan leder till en snabbare återhämtning.

• Ge en tesked av honung. För föräldrar som vill använda läkemedel om inte absolut nödvändigt, en nyligen genomförd studie visade att när några barn fick en over-the-counter hosta medicin, och andra en tesked av honung, de barn som tog honung såg mer förbättring av hosta symtom. Ge inte honung till barn under ett-åriga, på grund av omogna immunsystem.

• Ring din husläkare för en hosta som kvarstår. Medan hosta försvinner vanligtvis efter en kort tid, måste de som fortsätter på kontrolleras. Ibland orsakar mer allvarliga tillstånd som lunginflammation, pertussis (kikhosta) eller astma hosta. Läkare kan också rekommendera over-the-counter mediciner som kan hjälpa lindra andra symtom relaterade till hostan. En slemlösande för bröstet trängsel eller en nasala avsvällande kan hjälpa, men en läkare bör se barn avseende doseringsanvisningar.