mynewspapers.net

Hur till spår ett privat plan under flygning

Hur till spår ett privat plan under flygning


Det finns flera sätt att spåra ett privat plan under flygning på både din hemdator och även din iPhone om du har planets svans nummer. Alla plan måste bära en svans nummer som ett rättsligt krav och det finns ett antal program och webbplatser på internet som gör att du kan spåra ett flygplan under flygning med hjälp av denna information.

Instruktioner

• Uppnå svans antalet flygplan du vill spåra. Om du inte vet den svansen, men vet märke och modell av flygplanet, kan du använda GINFO databas sökning på webbplatsen CAA (Civil Aviation Authority) hitta den. Alla UK flygplan svans nummer börjar med prefixet "G".

• Öppna en gratis spårning webbplats i webbläsaren heter FlightAware eller om du har en iPhone, kan du hämta en app som kallas PlanefinderHD som kostar £4.99 från App Store.

• Anger svans nummer i avsnittet "live flyg tracker" av FlightAware webbplats och klicka på "TRACK FLIGHT."

• Visa information om ditt spårade flygplan på skärmen. Kartan i mitten visar flygplanets flygbana och du kan hitta information från flygtid till flygplanets hastighet på höger sida. I det övre högra är hörnet av kartan ett alternativ för att växla mellan överlägg. Om du bläddrar ner du kan visa en aktivitetslogg för flygplanet ifråga. Om du vill visa flygplanets aktivitetsloggen tillbaka till 1998 finns en möjlighet att göra det, men det är inte en gratis tjänst.

• Spåra flyg levande genom att dubbelklicka på kartan. Alternativt kan du uppdatera sidan för uppdateringar.