mynewspapers.net

Hur till skapa Fancy råttor

Hur till skapa Fancy råttor


"Fancy rats" är en kommersiell benämning för råttor som är avsedda att säljas som kamrat djuren och husdjur inte som mat för reptiler. Fancy råttor kan vara födde upp för intressanta kappa färgning eller helt enkelt att se till att deras barn har bra temperament. Formeringen råttor är en enkel process. Om du är intresserad av avel fancy råttor, ta några extra åtgärder för att säkerställa att du ger en bra, sund kull.

Instruktioner

• Välj din avelspar. Honan bör vara minst 4 månader gammal, som kvinnor födde upp yngre tenderar att ha svåra förlossningar. Både han- och honråttor bör ha bra temperament och vara lätt att hantera. Mansperson råtta kan särskilt passera aggressiva tendenser till sina ungar.

• Titta på honan att se när hon kommer i värme. Kvinnor kommer in i värmen så ofta som två gånger i veckan när de inte är gravida. Tecken på att en kvinnlig råtta är i värme inkluderar driver hennes bakkvartsparter upp i luften, vickar öronen ofta och agiterat beteende. Om du rör en kvinnlig råttas rygg när hon är värme, hon kommer ta upp sitt huvud och svans, sänka mitt i ryggen.

• Placera manliga och kvinnliga råttan i ett akvarium med lock på det när du ser att honan är i värme. Medan råttor som föds upp för kan matare vara kvar i en tank och får producera så många kullar som de kan på kort tid, fancy råttor ska betäckas noggrant så att du vet när man ska förvänta sig en kull.

• Lämna manliga och kvinnliga råttan i akvariet för fyra eller fem timmar för att säkerställa att parning äger rum.

• Tillbaka råttor till sin vanliga bur.

• Titta på kvinnliga råttan att se om hon är gravid. Efter en parning tar det 22 till 25 dagar för en kvinnlig råtta att föda. Efter två veckor börjar hon gå upp i vikt. Om råttan inte börjar gå upp i vikt, upprepa processen igen.