mynewspapers.net

Hur till skapa din egen fantasikonst bilder

Hur till skapa din egen fantasikonst bilder


Fantasikonst har varit populär i århundraden, med målningar av riddare kämpar drakar som förekommer redan i medeltiden. Nyligen, fantasy art har fått enorm popularitet, där en core pantheon av generiska tecken har blivit etablerad: warrior-hjälte (manlig eller kvinnlig), drakar, guider, faeries, demoner, troll och änglar. Fantasikonst är ofta dramatiska, visar svepande strider, mythic romanser och hjältedåd. Kompositionerna lutar mot hög energi, med enorm rörelse och spänning att skildra dessa intensiva tecken och världar. Om du vill skapa egna bilder kräver övning, men om du har äkta intresse det är otroligt givande.

Instruktioner

• Skiss tecken först. De är nästan alltid det centrala innehållet i bilden. Överväga frågor: vilka är de? Vad är deras historia och var kommer de ifrån? I tidiga skeden, skissa lätt och tillåt dig själv att flytta delar runt. Vara lös och lekfull, som om du arbetar i lera och inte i stenen. När du börjar rita tecken, överväga hur hela kroppen beskriver dem. Deras kroppspositioner, storlek, kläder (om någon) och typer av linjer som används för att rita dem alla talar delar av sin historia. Inte krångla över ansiktet så mycket, men fokus på det hela. Komma tillbaka i ansiktet senare, och inte vara rädd för att radera många gånger.

• Skiss kläder över tecken. Kläder berättar historier som karaktärerna är. Krigarens pansar kan till exempel Visa om hon är god eller ond. Fast, just böjda pansar med gravyrer kan föreslå ära och godhet, medan sharp, trasiga och spetsiga pansar föreslår ondska och korruption. Trasiga kappor kan visa en långt-sträcka och erfarna vandrare, medan ljusa färger kan visa royalty eller adeln. Om det finns några kläder, fokusera på hud eller yta texturer. Betrakta som "fantasy" tillåter dig att överdriva former: ögon, händer, muskler, bröst, skägg, vingar och tänder kan allt ändras i storlek för att lägga till drama och intensitet av tecken.

• Forma sammansättningen av hela papper ytan. Överväga vad tecknen gör och hur de placeras i bildfältet. Står de fast, blickar ut på betraktaren? Är de i strid eller korsa en flod? Är de små i fjärran, eller stora och upp nära? Vissa delar av karaktärernas organ och garderober är utmärkta för att öka sammansättning. Vingarna kan till exempel användas att skapa enorma symmetri eller skapa kapslingar och dynamik. Bilrockar eller hår böljande i vinden, alltför, kan lägga massor av textur och utrymme att experimentera med intressanta mönster och former. Fortsätta att anse typer av rader som du använder. Vertikala och horisontella perpendiklarna tenderar att lägga till stabilitet, medan diagonaler och rullande konturer få rörelse och handling.

• Skiss bakgrunden och omgivande miljö. Inställningen är en viktig aspekt av fantasy historien. Vattnet grottor, förrädiska bergsvägarna, himlen--alla dessa kan visa drama och formulera berättelsen och dina karaktärer. Inställningen kan föreslå saker som tydlighet (blå himmel och solljus), förtryck (olycksbådande moln), mystery (månbelysta dimma) eller strid (åskväder). Det lägger till spänning och humör. Är det svalt och mörkt i en natt tid skog, eller mitt i en roiling åska eller i ett elegant palats? Moln, träd, berg och arkitekturen kan placeras för att lägga till känsla och balans. Pelarna i palace-arkitekturen kan exempelvis dela upp sammansättningen eller skapa rytm. Moln kan lägga till textur och känsla: "arga moln" eller "fredlig moln." Experimentera med olika typer av linjer och former.

• Utforska färg och belysning. Ofta, extrem kontrast mellan mörka och ljusa, kallas "chiarascuro", lägga enorma drama. Till exempel silver månskenet kan bada scenen, eller dramatiska Fackeltåg kan belysa vissa funktioner som ögon, händer, vingar eller vapen. Försöka tänka av färger i "genrer": varma färger, kalla färger, pastellfärger och jordnära färger.

• Sammanställ tecken, inställning, färg och belysning till en dynamisk helhet. Fråga dig själv om bilden. Ser det rätt? Vilka typer av känslor eller drama måste vara framkallat mer? Vad som behöver vara mer dämpad? Är detaljer i bakgrunden störande? Hålla rörliga delar runt, lägga till och ändra färger, tills du är nöjd. Konstnärer gör ofta misstaget att stopp för tidigt än av övertidsarbete lappa. Kom ihåg att detta är en färdighet som växer exponentiellt med tiden. Det viktiga är att experimentera, låt dig göra misstag och njuta av den kreativa processen. Du kommer att utveckla din egen rekommenderad metod. Så småningom, blir det en rytm där du verkligen kan låta lös din fantastiska visioner.