mynewspapers.net

Hur till Serge botten av en tröja sticka & använder det som ett rufsar när sömnadAtt lägga till detaljer till de flesta silhuetter förvandlar en grundläggande form till en stiliserad plagg. Detaljer som volanger accent specifika områden av plagget som längs halsringningen eller runt ärmar och nederkant fållar. Denna trendiga detalj utformade i kompletterande kontrast färger framhäver också det valda området. Gör rufsar detaljer genom shirring tyget. Denna process samlar överflödigt tyg med en symaskin eller hand tråckla stygn. Den samlade tyg skapar rufsar. En serger maskin ytbehandlingar de rufsar rå kant med en overlockmaskin eller coverstitch söm, lägga till en professionell touch.

Instruktioner

• Mät bredden för rufsar med en linjal. Till exempel, om du gör en mini volang för en jersey topp hylsa eller nedre fållen, göra en ½ tums bredd rufsar.

• Mät den hem omkrets med en linjal eller flexibla måttband. Multiplicera den hem specifikation med två för att beräkna den rufsar längd. Till exempel om sleeve omkretsen mäter 12 inches, är rufsar längden 24 inches. Samla in tyg, kallad shirring, kräver mer tyg att skapa rufsar finish.

• Rita rufsar mönstret på mönsterpapper med utarbetandet av pennor med dimensioner från steg 1 och 2.

• Klipp ut mönstret med sax. PIN mönstret att valda tyget med rak stift.

• Klipp ut materialet med tyg sax att undvika ojämna kanter runt den rufsar råa kanter.

• Kör rufsar råa kanter genom serger maskinen. Det är viktigt att söm alla sidor av tyget med en overlockmaskin eller coverstitch innan du skapar rufsar till hindra stickade tyget från nötning. Om du hoppa över detta steg och försöker serge de råa kanterna efter insamling av tyget, kör du också risken för högar rufsar inom olika områden när du sätter i ett senare steg.

• Trä en hand-synål med matchande polyester tråd, som har naturliga stretch.

• Passera nålen bakifrån och fram med hjälp av en lång stygn längs ena sidan av rufsar. Denna process kallas att tråckla. Enligt "Martha Stewart's Encyclopedia of sömnad och tyg konsthantverk," förklarar Martha Stewart, "Baste ¼ tum från skär kanten av tyget, med en stygnlängd ca 3/16. Göra en andra rad på samma sätt, ½ tum i från kanten." Lämna svansar i båda ändar ungefär 3 inches i längd.

• Dra svansar att samla tyget som rufsar börjar visas. Om din symaskin har en insamling fot bifogade som ser ut som en välvd fot med ett Centrerat hål, hoppa över steg 2 och 3 i detta avsnitt. Shir två rader längs kanten av rufsar med symaskinen att skapa rufsar som ett annat alternativ. Ändra stygn väljaren till en lång tråckla stygn.

• Pin rufsar till plagget. Till exempel, om du lägger rufsar till nedre fållen, fästa den på fållens rå kant av avstånd rufsar jämnt. Detta steg förhindrar högar överflödigt tyg inom specifika områden. Ta inte bort tråckla tråd.

• Fäst rufsar av mulet samlade kanten på plagget. Ta extra tid med detta utmanande steg. Serge med en långsam eller medellång hastighet att ta bort stiften innan utfodring tyget i maskinen. De flesta serger maskiner har en inbyggd kniv, skär bort råa kanter som det sömmar. Du kan också välja att sy rufsar till fållen med din symaskin när du utvecklar dina kunskaper om mulet.

• Dra tråckla tråden tas bort från den samlade rufsar. Skära bort alla lösa trådar innan bär ruggig jersey plagget.