mynewspapers.net

Hur till sätta upp en Samsung LCD HDTV

Hur till sätta upp en Samsung LCD HDTV


En Samsung LCD HDTV ska anslutas till en digital kabel- eller satellitmottagaren att få ut mest av TV-apparatens HD-funktioner, och kan vara redo att titta på efter några steg. Ansluta TV till digital boxen med en HDMI-kabel kommer att ge ännu bättre bild och ljudkvalitet. En High-Definition Multimedia Interface kabel tillåter överföring av ljud och video med en enda sladd, men en HDMI-kabel kommer inte med TV: N.

Instruktioner

• Anslut en Samsung LCD-TV till ett kabel- eller satellitmottagaren med en HDMI-kabel. Ändarna på HDMI-kabeln är platt och ena änden bör ansluta till "HDMI-In"-uttaget på baksidan av TV- och den andra änden går i "HDMI" facket på baksidan av kabel- eller satellitmottagaren.

• Slå på den kabel-TV eller satellit-mottagare och TV. Med Samsung fjärrkontroll, tryck på knappen "Meny" till access TV-funktioner och inställningar. I menyn, tryck på upp och ner pilarna och välja "Kanal" på skärmen. Detta gör att du kan ställa in visningsbara kanaler på TV. Välj "Auto Program," Välj "Kabel" och tryck "Enter" på fjärrkontrollen. Kanal inställning kan ta flera minuter.

• Välj bästa bildinställningen för din miljö genom att trycka på "Menu" knappen på fjärrkontrollen. Välj sedan "Bild" på skärmen. Välj dynamisk, standard eller film. Dynamiskt justerar bildkvaliteten för att vara bäst för hög-definitionen i ett ljust rum; standarden möjliggör optimal visning i ett rum med genomsnittliga ljusförhållanden; filmkvalitet passar bäst i ett mörkt rum. Du kan också justera bildinställningar från denna meny, inklusive kontrast, ljusstyrka, skärpa, färg och nyans.

• Välj videokälla. Tryck på "Source"-knappen på fjärrkontrollen för att växla mellan enheter som kabel eller satellitmottagaren och objekt som en DVD eller Blu-ray-spelare, spelkonsol eller dator. Televisionen tillåter upp till 11 källor vara ansluten.