mynewspapers.net

Hur till sätta upp en parabolantenn för TV

Hur till sätta upp en parabolantenn för TV


Ställa in en parabol för TV kan vara något svårt på grund av komplikationer involverade i positionering och justera skålen för stark signalmottagning. Dock om du följer rätt procedurer och få en annan person att hjälpa dig med skålen installationen, kan du enkelt få satellit TV kanaler på ditt hem.

Instruktioner

• Undersöka området där du vill ställa in parabolantennen. Tänk på att ojämn yta eller hinder kommer att leda till flera installationsproblem. Det är bättre att se till att området är klart innan du börjar arbeta.

• Montera parabolantennen på monteringsenheten. Ta en nivå verktyg och se till att skålen är vinkelrät mot denna nivå.

• Anslut TV med satellitmottagaren använder RCA-kontakter, som är de vanliga röda, vita och gula färgade ledningarna. Anslut alla tre in i respektive portar på din TV-apparat. Koppla in mottagarens stickkontakt i ett eluttag.

• Slå på TV: N på och bläddra via mottagarens installerade alternativ för att sätta på skärmen signal mätare. Du kommer använda denna signal skärm för att mäta signalstyrkan för parabolantenn.

• Placera skålen mot söder. Justera den maträtt höjd enligt position av satellit genom att lossa höjd bult nötter och flytta skålen uppåt och nedåt för att justera rätt läge. Få en annan person att hjälpa dig här. Tala om för honom att iaktta skärmen signal och anmäla, efter varje justering, om du får närmare att få en bättre signal.

• Lossa bulten muttrarna på LNB arm satellit. Noggrant justera skålen från vänster till höger precis som du gjorde i sista steget. Detta är känt som justering av azimuth. För bättre justering i detta steg, gå igenom din satellit skålen manual för instruktioner om fastställande azimuth numret.

• Fortsätta att göra små justeringar till positionen för satellitantennen tills du får signalstyrkan mellan 70 och 80 på skärmen signal mätare. Satellite dish set-up är komplett.