mynewspapers.net

Hur till sätta upp en afrikansk ciklid Tank

Hur till sätta upp en afrikansk ciklid Tank


Inrätta ett akvarium kräver mycket tålamod och en ciklid tank är inget undantag. Nyckeln till en hälsosam tank är rätt kemi. Du måste se till att pH, vattentemperatur, ammoniak, nitrat och nitrit nivåer är alla optimal. När din tank är konfigurerat bör det hålla sig väl, som kräver endast regelbundna vatten förändringar. Dock kan det ta tid att bygga upp de goda bakterierna i en tank som leder till en hälsosam kemi för din afrikanska cikliden.

Instruktioner

• Placera en under grus värmare längst ned i ditt akvarium. Kontrollera att värmaren är rätt storlek för ditt akvarium, och inte för stor eller för liten. Aggregatets box borde säga vilken storlek på akvarium det är gjorda för. Leda sladden av din värmare ut över kanten på ditt akvarium. Häll i en tum av grus ovanpå din värmare.

• Plats akvarium-safe dekorationer i din tank. Var noga med att inkludera akvarium-safe drivved. Drivved hjälper till att mjuka upp det vatten det är i och ciklider föredrar mjukt vatten. Även dekorationer som har grottor i dem. Ciklider absolut behöver platser som denna att dölja och vila för att bibehålla god hälsa.

• Häll en tum av vatten i din tank. Se till att vattnet har rätt pH passande till din arter av ciklid. Exakta intervallet beror på om dina ciklider är Afrika eller Sydamerika, samt den exakta arten av ciklid. Vanligtvis kan du köpa akvarievatten från din lokala djuraffären.

• Sticka rötterna av dina vattenväxter i gruset i ditt akvarium om din anläggning är en fritt flytande sorten, som java fern. Växter för att bearbeta avfall som kan bygga upp i ditt akvarium och även lufta det.

• Bifoga ditt filter vid sidan av ditt akvarium och tonerkassetten kol in i den. Använda ett filter som är kompatibel med din storlek på tank. Kontrollera att den innehåller kemisk och biologisk filtrering. Rutan för filtret bör lista hur många gallon vatten är lämplig för samt vilken typ av filtrering ger.

• Fylla din tank med vatten och Anslut hood ljuset, filter och värmare i till ett uttag.

• Cykel din tank. Cykling är en process genom vilken en du bygger upp en koloni av nyttiga bakterier i tanken att ta hand om ammoniak och nitrit din ciklider producerar. För att göra detta, behöver du bara öka ammoniak i din tank. Lägg lite av fiskmat till din Tom tank varje dag i en månad. Maten kommer att förfalla och förvandla till ammoniak. Bakterier som redan finns i din tank kommer att föröka, äta ammoniak. Använd en ammoniak test kit för att testa din tank vatten varje två eller tre dagar. Du bör märka ammoniak nivåer spike, sedan plötsligt avhopp. När nivåerna avhopp, är din tank cyklade. Vakuum botten av tanken att bli av med överskott mat.

• Introducera dina ciklider till ditt akvarium. För att göra detta, måste du vänja dem till ditt akvarium långsamt. Flyta plastpåsar att din djuraffär sätter din fisk i ditt akvarium i en timme. Sedan öppna upp i varje påse och låta en liten bit av akvarievatten i. Försöka hålla vattnet inuti påsarna från att läcka in i akvariet själv, men eftersom detta kan lägga föroreningar djuraffären i din nyligen cyklade tank. Fortsätta att lägga till akvarievatten påsar under loppet av en timme. I slutet av timmen, försiktigt släppa dina ciklider i din tank. Inkludera endast så många ciklider som din tank kan stödja. Akvarier kan stödja ca 1 tum fisk per 1 gallon vatten. Använd din ciklider vuxen storlek i denna ekvation, inte deras ungdomsstorlekar.