mynewspapers.net

Hur till sätta fast Fönstren blåskärmsfelEtt blåskärmsfel visas ibland i datorer med Windowsoperativsystem installerat. Olika typer av blå skärm fel kan visas, beroende på vad som orsakade felet. Dessa skärmar rapporterar ofta, kryptiska felkoder som är svåra för den genomsnittliga användaren att förstå. Du kan förmodligen felsöka vad som orsakade felet och leta efter lämpliga lösningar att stoppa blåskärmsfel från att avbryta sessionen computing.

Instruktioner

• Inaktivera "Auto-PC omstart" så att datorn inte startar när blåskärmsfelet visas. Om datorn fortfarande startar operativsystemet, klicka på "Start," "Kontrollpanelen", "System och underhåll," "System" och sedan "Avancerade inställningar". Välj fliken "Avancerat" och sedan "Inställningar" under "Start och återställning". Kontrollera att kryssrutan för "Starta om automatiskt" är tom och klicka sedan på "OK".

• Ångra den senaste åtgärden som du gjorde med datorn. Om du inte kommer ihåg den uppgift som du gjorde innan den blå skärmen dök upp, återställa systemet till en tidigare tidpunkt. Klicka på "Start", skriv "system restore" i sökrutan och välj "System Restore." Välj en av återställningspunkterna visas på listan och följ instruktionerna tills systemet återställs. Fortsätt till nästa steg om återställa systemet inte löser problemet.

• Kör "System Restore" med hjälp av Installationsskivan för Windows 7 om du inte längre kan starta operativsystemet. Placera Windows 7 installations-CD i den optiska enheten och starta om datorn.

• Tryck på valfri tangent för att starta från CD. Om datorn inte frågar att starta från CD, måste du konfigurera datorinställningar (se resurser). Följ de anvisningarna på skärmen. Välj ditt språk och inställningar och välj sedan "Reparera datorn". Välj "System Restore" i menyn Systemåterställningsalternativ och följ de anvisningarna på skärmen tills datorn återställs.

• Installera om operativsystemet om den blå skärmen fortsätter att visas efter att ha utfört de ovanstående felsökning (se resurser). Om ominstallation av operativsystemet fortfarande inte fungerar, kan det finnas ett problem med en av de interna maskinvaruenheterna på datorn, till exempel grafikkortet eller ett multimediakort. Tar du med datorn till verkstaden för professionell hjälp.