mynewspapers.net

Hur till sätta fast en svart fläck i en iPod beröring skärm

Hur till sätta fast en svart fläck i en iPod beröring skärm


Din iPod touch är sannolikt en av dina värdefulla ägodelar, som innehåller all din digitala underhållning, musik, spel och video, och reser med dig vart du än går. Ibland svart sport kan visas på enhetens skärm, hindrar dig från tittar på video eller spela ett spel ordentligt: för att åtgärda problemet, kan du behöva utföra en uppdatering för enhetens programvara eller du kan ta bort iPod-skärmen för att ta en närmare titt. Om du inte har erfarenhet av att arbeta på iPod komponenter, kanske en professionell reparation av en godkänd Apple företrädare det bästa alternativet.

Instruktioner

• Starta om iPod touch genom att hålla ner vilo-/ väckningsknappen och glidande över röda skjutreglaget när den visas. Håll den sova/vakna knappen att stänga iPod touch tillbaka på. För att utföra en hård återställning, håll ned vilo-/ väckningsknappen tills Apple-logotypen visas (ignorera reglaget som visas på skärmen).

• Uppdatera programmet körs på din iPod touch se om detta löser problemet. Kontrollera att du kör den senaste versionen av iTunes, och sedan koppla din iPod touch till datorn via en USB-kabel och starta iTunes programvaran. Öppna fliken "Sammanfattning" och välja "Check för uppdaterar"--iTunes kommer sedan hämta och installera den senaste uppdateringen. Koppla bort och starta om iPod touch när processen är klar.

• Försök en full återställning av din iPod touch genom att välja "Återställ" på fliken Sammanfattning. I detta fall enheten återställs till dess ursprungliga fabriksinställningarna, och du får möjlighet att överföra den senaste säkerhetskopian av inställningar och innehåll tillbaka till enheten när återställningen har slutförts.

• Ta enheten till en lokala Apple-butik eller kontakta Apple Support via företagets webbplats. Apple erbjuder en mängd olika professionell analys och underhåll, och om din iPod touch omfattas av en garanti är kostnadsfritt.

• Utföra vissa reparationer själv, om din iPod touch inte är omfattas av garantin. Fastställa iPod touch på en plan yta, skärmen upp. Skjut ett säkert öppen verktyg noga mellan krom ringen och skärmen glas gummitätning. Du kan unattach glaset genom att bläddra klippen och det band som håller den på plats. Du kan torka av skärmen med en trasa, ta bort eventuellt skräp som kan ha samlats, innan du kopplar den alla tillsammans igen, vända klipp tillbaka på plats och återknyta bandet.