mynewspapers.net

Hur till sätta fast 35mm-diabilder som har fått mörka

Hur till sätta fast 35mm-diabilder som har fått mörka


I år, 35mm bild film användes av professionella och amatörfotografer som letade efter exakt färg reproduktion. Diafilm var känd för hur exakt det skulle fånga den scen du fotografering. Med 35mm-diabilder att vara både den ursprungliga och slutliga kopian (till skillnad från en negativ att du kan skriva ut om Skriv ut börjar avta film) går när en bild börjar blekna i detalj förlorad. Digital teknik nu ger fotograferna möjlighet att fixa mörka, bleka 35mm-diabilder genom att skanna dem till digitala filer och använda ett fotoredigeringsprogram för att fixa bilden.

Instruktioner

• Slå på din hemdator och dedikerad filmscanner. Förbereda bilder för skanning av noggrant rengöra dem med en antistatisk duk. Detta tyg kommer att ta bort damm i bilden och förhindra att damm samla in i bilden under avsökningen förlopp.

• Placera glasen i skannerns bärare fack. Sätt in facket i skannern och påbörja skanningen genom att trycka på "Starta". Spara skannade 35mm-diabilder till en mapp.

• Öppna filen för den bleka 35mm bilden i det digitala programmet för redigering av dina val. Adobe Photoshop är ett kraftfullt program som kommer att hantera det här jobbet, och det finns öppen källkod versioner från GIMP och Paint.Net som också fungerar.

• Tryck och håll "Ctrl" och "L" för att få upp reglagen till sätta fast "Nivåer," och "Ctrl" och nummer 2 till 6 för olika kanaler i "Kurvor". Om din bild inte har bleknat kan för mycket du kunna uppnå en bra final version med dessa steg.

• Använd selector verktyget "Trollstav" från den vänstra marginalen att markera delar av den skannade bilden och arbeta på valda delar av bilden en i taget att få kvalitet tillbaka till varje del av bilden. Detta kan ta lite tid, men när detta är gjort får ni en kopia av bilden som inte kommer att blekna.