mynewspapers.net

Hur till sänka din beskattningsbara inkomst

Hur till sänka din beskattningsbara inkomst


Oavsett vad du för en levande eller hur mycket pengar du gör, kanske du vill behålla så mycket av vad du gör som du kan. Sänka din beskattningsbara inkomst minskar din inkomstskatt ansvar och som i sin tur minskar mängden skatter måste du betala. Du har ett antal alternativ till ditt förfogande när det gäller att sänka din beskattningsbara inkomst.

Instruktioner

• Investera maximalt tillåtna till 401k programmet. Din arbetsgivare kan ge dig information om hur mycket du kan lägga undan. Vissa arbetsgivare gräns procentandel arbetstagare kan investera till 15 till 20 procent av bruttolönen. Andra tillåter arbetstagare att sätta i någon procent som de önskar, upp till de tillåtna gränser som anges av IRS. För 2010 är dessa gränser £10,725 för arbetare 49 och under och £14,300 för de 50 och äldre. De pengar du investerar i en 401k kommer ut ur din lön på före skatt basis, vilket innebär att din beskattningsbara inkomst sänks med detta belopp. Så om du är 50 eller äldre och tjäna £32,500 per år, kan du sänka din beskattningsbara inkomst till endast £18,200 genom maxing ut din 401k.

• Upprätta en traditionell IRA och lägga till kontot varje år. För 2010, kan du investera upp till £3.250 i en IRA, plus en annan £650 om du ålder 50 eller äldre. Det belopp du investerar i IRA kan dras från din beskattningsbara inkomst, sänka din skatteskuld och gör att du kan växa dina besparingar på en skatte-tidsförskjutning.

• Spara för oväntade kostnader för läkarvård med en hälso-sparkonto eller HSA. De pengar du investerar i en HSA kan dras av från din beskattningsbara inkomst, som i sin tur sänker din skatteskuld. För att investera i en HSA, måste du först ha en hög avdragsgill hälsa plan, även känd som en HDHP, på plats. Kontakta personalavdelningen på din arbetsgivare eller din försäkringsmäklare se till att din nuvarande hälsa plan kvalificerar sig för en HSA.

• Investera din personliga tillgångar i en indexfond istället för en förvaltad fond. Indexfonder endast köpa och sälja aktier när den underliggande index förändringar, vilket innebär att de genererar mycket få realisationsvinster. Sänka din vinst kommer att minska din beskattningsbara inkomst och sänka din skatteskuld.