mynewspapers.net

Hur till rehab en slitna rotatorkuffen

Hur till rehab en slitna rotatorkuffen


Rotatorkuffen är en grupp av fyra muskler och deras senor på baksidan av axeln. Rotatorkuff skador kan inkludera stammar, som väl som faktiskt tårar av musklerna. Slitna rotatorkuffen skador är ibland ett resultat av den stress som placeras på axeln genom att kasta motioner. Baseballspelare, speciellt krukorna, Riva deras rotator manschetter eftersom de kastar mycket. Rotatorkuffen operation är inte ovanligt, och efter operationen måste patienten börja rehabilitera skadade muskler och senor. Kirurgi är inte alltid ville ha eller behövde, och individer kan använda några av de samma övningarna och rutiner att prova rehab deras rotator muddar utan kirurgi.

Instruktioner

• Skydda rotatorkuffen genom att placera din arm i en mitella att hindra dig från att flytta det any längre. Resten rotatorkuffen i minst 48 timmar innan du försöker någon motion alls. Fyll en is pack med krossad is, och is på baksidan av axeln i 20 minuter. Linda området axeln med en elastisk binda att hålla istillbehör på plats. Ta bort istillbehör efter 20 minuter. Åter-wrap axeln med en komprimering wrap eller bandage. Försök att inte ligga ner; Håll det skadade området förhöjd, vilket förbättrar blodflödet.

• Sträcka ut din rotatorkuffen med mycket långsam avsiktlig rörelseomfång. Håll armen skada-sida framför bröstet och håll den på plats med din andra arm. Räkna till 10 och lossa armen. Vänta några sekunder och upprepa sedan sträckan för ett annat antal 10. Utföra tre uppsättningar av denna sträcka.

• Placera en liten tvättlapp på en bordsskiva. Lägga handen skada-sida på disktrasa. Kontrollera din arm är rak. Flytta disktrasa runt bordet i cirkelrörelser, som om vaxning en bil. Utföra vaxning rörelse i 15 sekunder. Vila i 10 sekunder och utför övningen igen. Upprepa övningen för tre uppsättningar. Försöka göra minst 15 sekunder, eller tills du känner smärta. Sluta om du känner smärta medan du gör övningen.

• Ligg ner på magen på ett bord som är tillräckligt lång så att armen inte vidrör marken. Häng din skada-side arm över sidan av tabellen. Rock din arm fram och tillbaka i en pendel-liknande rörelse. Gör detta långsamt och i en kontrollerad rörelseomfång, så du sträck inte rotatorkuffen för mycket för tidigt. Svinga din arm fram och tillbaka 10 gånger på varje sida. Vila i 10 sekunder och upprepa övningen. Utföra fyra uppsättningar av övningen.