mynewspapers.net

Hur till omsorg för känguru läder fotbollsskor

Hur till omsorg för känguru läder fotbollsskor


Kvalitet läder fotbollsskor är ett "måste ha" för många fotbollspelare, särskilt de som spelar på en hög nivå av konkurrens. Bra skor kommer att ge maximal komfort och form när lädret sträcker sig och bildar formen av en fotsvamp. Detta kan förbättra en spelares känsla för bollen. Bland läder material som används för att tillverka fotbollsskor, anses känguru läder vara den mjukaste och mest flexibla, och tenderar också att vara den dyraste. Men känguru läder är inte känd för sin hållbarhet, så korrekt vårda dina skor kommer att vara nödvändiga för att säkerställa din investering ger långsiktiga fördelar.

Instruktioner

• Päls din nya fotbollsskor med en ljus lager läder olja när du ta hem dem från affären. Detta kommer att hjälpa fylla på de naturliga läder oljor som gick förlorade under tillverkningsprocessen och gör lädret mjukare och mer vattenavvisande.

• Rengör dina skor efter en praxis eller ett spel för att ta bort överflödigt smuts, gräsfläckar och några kemikalier som har nötas bort från planen. Använd varmt vatten och en trasa eller tandborste. Inte doppa eller Blötlägg dina skor i vatten--doppa din trasa i vatten och gnugga den på skor.

• Torka skorna om de är blöt efter en regnig. Torka av överflödigt vatten från utsidan av dina skor med en pappershandduk och grejer skor med tidningen att absorbera vatten och bevara formen på skon. Lämna tidningen i skon i ca 20 minuter och sedan ersätta den våta tidningen med torra saker.

• Förvara dina skor i en ventilerande väska där de får torka naturligt. Förseglade påsar kommer att bevara fukt, som kan snedvrida sko form och skadar lädret.

• Tillämpa läder balsam eller oljor på dina skor regelbundet för att hålla lädret mjukt och smidig; bör räcka med en gång eller två gånger i månaden. Gnugga små mängder av balsam på skor med en trasa, sedan låta skorna sitta i en timme. Skor som lagras under lågsäsongen bör tas bort från lagring varannan månad för att villkora, eller de kommer att torka ut och läder kan spricka.