mynewspapers.net

Hur till omsorg for en vinbär buske

Hur till omsorg for en vinbär buske


Vinbär sorter är den vanliga svarta vinbär samt röda, vita och rosa sorter. Alla vinbär är arter av Ribes, en familj som också omfattar krusbär. En medelstora växt, denna fruktbildningen buske växer ca 5 fot hög i en klunga bestående av flera grenar. Årets tillväxt sker i en tidig våren spola av nya blad och blommor. Vinbär trivs i klimat med svala somrar och kalla vintrar; USDA härdighet zoner 3 till 5 är idealiska.

Instruktioner

• Anläggningen vinbär buskar i ett område som får morgonsol och brokig afternoon skugga. Växten trivs i rik, något tung lerjord. Plantera i början av våren så snart marken är fungerande och innan odlingssäsongen börjar.

• Utrymme vinbär buskar 5 fot isär i rader 8 fot isär. I landskapet göra vinbär buskar en härdig tillägg med den extra fördelen av en årlig skörd. Denna kompakta buske också lämpar sig väl för behållaren växer: Välj en 15-gallon trädplantering pott för däck eller uteplats.

• Sprida ett 4-inch-thick lager av kompostmaterial över smutsa under våren att hålla marken och rötter sval under sommarhettan. Använda halm, trä chips eller gräs gräsklippet. Mulching också kontrollerar ogräs och förbättrar jorden.

• Börja vattna på våren som växten växer fram ur dvala. Använd en soaker anger en gång eller två gånger i veckan till grundligt fukta jorden runt rötterna. Sluta vattna efter skörden att tillåta vinbär bush att gå in i dvala. Vatten mindre i vått, regnigt väder.

• Tillämpa ett balanserat 10-10-10 gödselmedel i en cirkel runt stammen under våren mellan mars och April. Hålla gödselmedlet 12 inches från basen av träd i en cirkel. Inte får någon på stam eller blad. Fungera det in i topp 3 inches av jord. Kolla paketet för ansökningsförfaranden och spädningar.

• Beskär under våren mellan mars och April. Ta ut alla käppar som är äldre än fem år. Vinbär buskar producerar frukt på tre - och fyra-åriga grenar. För en god skörd, ta ut alla utom åtta eller nio av de hälsosammaste grenarna. I en landskap, beskära på våren till förbättra utseende och skapa en önskvärd form.