mynewspapers.net

Hur till omsorg for en krukväxt formklippta azaleaUtomhus azaleor växer som stora blommande buskar, men de kan också tränas att växa som små inomhus krukväxter. Formklippta form är både attraktiv och håller plantan kompakt och liten. När den odlas som en topiary, hålls stammen av krukväxter azalea trimmade så endast en kulle av blad och blommor växer på toppen av stjälken. Azaleor likna små träd när den odlas i denna form. Med rätt skötsel, azalea blommar ymnigt inomhus och håller sin välpreparerade formklippta form.

Instruktioner

• Ställ in Krukväxter azalea nära ett soligt fönster så man får sex timmar eller mer i direkt solljus dagligen när inte i blom, och sex timmars ljus, indirekt ljus när blomningen. En plats med temperaturer mellan 15,6 och 18.3 grader Celsius uppmuntrar bästa blomning.

• Vatten azalea när toppen 1/2 tum av jorden börjar torka och känns bara lite fuktig. Vatten grundligt vid basen av växten, tills överskottsfukt börjar köra ut den potten dräneringshål. Töm det insamlade vattnet från droppbrickan efter varje vattning.

• Gödsla azalea varannan vecka med ett lösligt och balanserat gödselmedel. Tillämpa gödselmedlet uppgå etikett-rekommenderas för storleken på potten och växt.

• Nypa bort 1/4 till 1/2 tum från toppen av varje stam en gång blommande avslutar. Nypa igenvuxna stjälkar som behövs för att bibehålla formen på topiary. Trimma bort några nya stjälkar som bildar på stammen, skära dem spola stammen, att upprätthålla treelike form av azalea.

• Flytta azalea till ett 40-50 graders rum med filtrerade ljus i November. Stoppa alla befruktning men fortsätta vattna, tvingar anläggningen för att vila och bilda blomknoppar. Återuppta gödsling och flytta anläggningen tillbaka i fullt dagsljus i januari.