mynewspapers.net

Hur till omsorg for en hamster med våt svans

Hur till omsorg for en hamster med våt svans


Våt svans är en bakteriell sjukdom som orsakar extrem diarré och uttorkning i hamstrar. Tyvärr, denna sjukdom är ofta dödlig när inte behandlas i tid. erkänna symtom på vattnig diarré, ett osedvanligt trist och smutsiga utseende, samt tecken på smärta i buken så snart de uppstår är därför avgörande för behandling. Rätt skötsel och renlighet kommer att gå långt för att förebygga sjukdomen, men det är inte en garanti. Stress kan göra en hamster mer sårbara för villkoret, och det är, tyvärr, mycket lätt att ta med en infekterad hamster hem från djuraffären.

Instruktioner

• Isolera drabbade hamster från andra hamstrar. Eftersom detta är en bakteriell sjukdom, kan den lätt överföras mellan hamstrar. En till synes frisk hamstrar bör tas bort från buren och i närheten av potentiellt infekterat material. Hålla ett öga på dessa hamstrar, som det kan ta upp till en vecka för symtom att Visa.

• Ta sjuk hamster till veterinären så snart det visar de första tecknen på sjukdomen. Ofta diarré är en av de första symptomen visar, och detta kan också åtföljas av tecken på spännare och obehag. De första två dagarna av sjukdom är avgörande, så boka tid så snart som möjligt.

• Följ veterinärens råd. Ofta, inkluderar detta administration av vätska under huden, med tanke på kontoret. Antidiarrhea läkemedel måste ges att bekämpa den allvarligaste av symtom, men den underliggande orsaken måste behandlas också. Detta inkluderar ofta en kurs av antibiotika.

• Håll sjuk hamster i isolering. Grundligt rengöra och sanitise buren samt eventuella tidigare använda skålar, tunnlar eller leksaker innan införa dem igen, och kasta bort allt som inte kan rengöras helt. Se till att buren är på en varm plats, av alla utkast eller bris.

• Rensa ut hamstern sängkläder flera gånger om dagen, att se till att det är inte åter utsatt för alla bakterier. Använd inte någon stark desinfektionsmedel som ytterligare kommer att skada hamstern eller göra det svårt för honom att andas.

• Uppmuntra hamstern att äta och dricka som vanligt för att upprätthålla styrka. Veterinären rekommenderade vitaminer eller antibiotika läggas i vatten, och en hamster som tvekar att äta kan ofta vara mutade med sina favoriträtter eller genom att lägga till honung till dess frön.

• Tvätta händerna efter hantering hamster, buren eller någon potentiellt infekterat material. De bakterier som orsakar våt svans i hamstrar kan orsaka diarré och kramper i människor också.