mynewspapers.net

Hur till omsorg for en fjäril Koi

Hur till omsorg for en fjäril Koi


Butterfly Koi är hybrid kusin med den traditionella koi. Dess långa, böljande fenor liknar färgglada vingar av fjärilar, att göra för ett estetiskt tilltalande utseende. Butterfly Koi hålls ofta som prydnadsfiskar därför. Medan traditionella koi utvecklades i Japan under 1800-talet, Butterfly Koi var hybridiserade bara några decennier sedan. Dessa fiskar kan växa upp till 36 inches i längd och är rättvist lätt till omsorg för, förutsatt att du har rätt utrustning. Butterfly Koi kan underhållas på samma sätt som traditionella koi.

Instruktioner

• Sätta din Fjäril Koi i en damm som rymmer minst 1 000 gallon vatten och är mer än en meter i djup. Liten Fjäril Koi kan förvaras i stora akvarier, men det inte är deras föredragna miljö. Alla typer av koi föredrar att ha gott om utrymme för att simma.

• Lägga till robust rotade växter i dammen. Koi tenderar att knapra på växternas rötter, så du bör ringa in växterna med stenar för att minimera skadan.

• Håll pH-värdet i dammen på en neutral 6,8 till 7,2 räckvidd. Om du använder en betong damm, Tänk på material i betongen kommer att orsaka pH-nivån att naturligt öka. Du kan använda en beläggning ovanpå betongen för att minska denna effekt.

• Utfodring din Fjäril Koi kvalitet pellet mat med mer än 30 procent protein. En tillfällig räkor behandla är bra, men pellet mat garanterar en balanserad kost. Mata dem en till två gånger per dag under de varma årstiderna och mindre under vintermånaderna. Översvämningen inte din koi som leftover mat kan ändra balansen i dammen. Om Butterfly Koi inte kan äta alla livsmedel du ger dem snabbt, du overfeeding dem..

• Installera en värmare. Butterfly Koi är kallt vatten fisk, men för mycket kallt kan vara dödligt. Koi klarar temperaturer mellan 0.556 och 32.2 grader Celsius. Om du bor i en plats där temperaturen sjunker under 33 grader, behåller en värmare din Fjäril Koi från att frysa ihjäl.

• Pin en sträng net ovanför dammen för att skydda din koi från rovdjur. Ljusa färger Butterfly Koi locka ibland oönskad uppmärksamhet.

• Inte överlager din damm. Koi tenderar att panik och slåss om mat och syre om de känner överfulla. De föredrar att simma runt utan att behöva konkurrera om utrymme.