mynewspapers.net

Hur till omsorg for en anthurium krukväxt

Hur till omsorg for en anthurium krukväxt


Inget säger "tropisk" riktigt gillar anthurium blommor. Även om den mest allmänt odlade anthurium är röd, finns det sorter som blommar i grönt, rosa och vitt. Den vaxartad, färgglada delen av anthurium kallas en spathe, blommorna är bosatta längs ofta, som sticker ut från spathe. Native till den tropiska regnskogen, Anthurium göra förvånansvärt väl inne i hemmet.

Instruktioner

• Placera din anthurium i den ljusaste platsen i huset. Även om direkt solljus kommer att skada växten, hjälper ljusa, filtrerat solljus den frodas. Det krävs också lufttemperaturer mellan 20,5 och 24 grader C (60 till 75F).

• Stick fingret 5 cm (2 tum) i marken i den anthurium potten. Om jorden är torr, vatten anläggningen tills vattnet rinner ut ur botten av krukan. Låt jorden torka ut till 7,5 cm (3 tum) på vintern.

• Rengör den anthurium bladverk med en mjuk trasa. Damm lockar skadedjur, så en månatlig torka kommer att gå långt för att hålla anthurium friska. Avbryta gödselmedel på vintern och börja igen när vädret värms under våren.

• Foder anthurium med en 15-30-15 gödselmedel en gång i månaden. Späd ut gödselmedlet halva dosen anges på etiketten.

• Beskär bort döda blommor av snipping stjälkarna till smutsa.

• Behandla anthurium för anthracnos, en vanlig svamp sjukdom, om ofta blir svart. Du kommer att behöva använda en fungicid jord skölj, märkta för kontroll av anthracnos. Tillämpa fungicid enligt paketet riktningar.