mynewspapers.net

Hur till omsorg for echinacea purpurea

Hur till omsorg for echinacea purpurea


Bland de nio sorterna av echinacea används endast tre typer för medicinska ändamål. Dessa är echinacea pallida, echinacea angustifolia och echinacea purpurea. Den senare typen, echinacea purpurea, anses vara den starkaste stödja immunförsvaret och kampen mot smittsamma sjukdomar. Som en naturlig hälsa lösning, har dessa växter använts av många kulturer i århundraden för många ändamål. Odla dessa härdiga örtartade perenner är inte alls svårt. Som trädgårdsväxter tenderar de att stå emot sjukdomar och angrepp. I mycket sällsynta fall, har japanska beetle varit en olägenhet i de områden där denna art av insekt är närvarande. Lyckligtvis, plantering timjan och liknande örter intill echinacea håller skadedjur bort. Denna artikel beskriver de enkla grunderna som varje trädgårdsmästare skulle behöva veta att odla och vårda echinacea purpurea hemma. Dessa robusta växter är ett utmärkt val för början trädgårdsmästare, eftersom de inte kräver en hel del uppmärksamhet utöver dessa grundläggande behov.

Instruktioner

• Vatten echinacea purpurea växter korrekt. Unga plantor kräver ca 2,5 cm (en tum) vatten varje vecka, antingen genom regn eller bevattning, för att utveckla sina taproots. När taproots har fastställts, kan växterna göra väl i torrare jord. Även om dessa växter njuta av full sol, hög värme och blöt, dåligt dränerad jord tenderar att hämma tillväxt, så länge torka. Om det inte har någon regn i 7 till 14 dagar, ska du vattna dem för hand. Näringsrika mark med massor av organiskt material (dvs. hackad, unsprayed blad) är bäst för dem..

• Mata juvenil växter sparsamt. Unga plantor i deras första och andra år av tillväxt kommer att behöva matas en handfull allmänt, alla ändamål, långsamt upplösning gödselmedel en gång i slutet av våren. Strö denna blandning direkt på marken runt basen av en grupp av echinacea växter, utan för att låta det komma i kontakt med den nya stjälkar eller blad. Overfeeding/gödsel kommer att bromsa tillväxten och uppmuntra sjukdom. Äldre, etablerade växter behöver inte gödsel så länge de inte växer i dålig jord.

• Använda kompost (som flisas, organiska ceder), som är fördelaktigt för att upprätthålla markfuktighet. Detta gäller särskilt som blommor blomma under värmen i vår till sommaren. Sprida ett lager på 5 cm (2 tum) av organisk kompost i jorden runt blommorna i odlade sängar. Om dina blommor växer i naturliga ängar och skogsmarker, är mulching bara nödvändigt när du första anläggningen dem. Som marktäckning förmultnar, tillbaka näringsämnen till jorden, berika den. Mulch motverkar ogräs och saktar avdunstningen av vatten under varmt väder. När jorden har nedbrutet till mindre än 4 cm (1 ½ inches) tjock, det bör förnyas.

• Beskär minimalt för bästa resultat. Som många blommor behöver echinacea växter mycket lite skönhetssalonger. Om du vill utöka sina blommande säsongen, kan du ta bort vissnande blomma toppar för att uppmuntra nya knoppar till formuläret. Vissa trädgårdsmästare tillåta sjunkande Blom torka på stjälkar och stanna kvar efter första frosten att tillhandahålla mat för att migrera sångfåglar i vinter.