mynewspapers.net

Hur till omsorg for blekt hår

Hur till omsorg for blekt hår


Tanken med att ha perfekt blekt blonda flätor kan låta tilltalande, men bleka håret kan orsaka några större skador på håret axlar. Enligt webbplatsen hår Dressing gör hår blekning att håret blir mer porös och svagare. Det skadar nagelbanden och orsakar kluvna hårtoppar, leder till brott. Det bästa sättet att motverka de negativa effekterna från blekning är att återfukta håret och låta de naturliga oljorna att penetrera hårstrået. Det finns många tips som kan reparera skador och ytterligare hindra den.

Instruktioner

• Tvätta inte håret varje dag. Tvätta håret remsor det av dess naturliga oljor, som ger fukt till håret axlar. Blekt hår är redan torrt, så tvätta det bara när det behövs så att håret samlas naturliga oljor för extra fuktgivande och skydd. När du tvättar, Använd en mild, sulfat-fria schampo med så få kemikalier i det som möjligt. Tvätta håret i ljummet, inte varmt, vatten.

• Använd en balsam för varje gång du tvättar håret. Välja ett sulfat-fria balsam med några kemikalier.

• Djupa skick håret minst en gång i veckan. Hair Boutique webbplatsen föreslår lämnar balsam i håret i 30 minuter.

• Skölj håret i cool eller kallt vatten efter schamponering och konditionering. Kallare vatten förseglar nagelbanden, jämna ut håret och låsa in fukt.

• Använd en hot-olja behandling en gång i veckan. Enligt Daily Glow hemsida är dessa behandlingar ett "bra val för torrt hår eller hår som är skadade, kemiskt behandlade, eller överdriven värme styling."

• Försiktigt ta bort tovor och borsta blött hår med en bred tand kam att förhindra rippning genom trassel, orsakar brott.

• Borsta torrt hår med en naturlig boar borste, som distribuerar hårets naturliga oljor ner håret axlar.

• Använd inte värme-styling verktyg om möjligt. Om du måste använda dem, sätta dem på den lägsta värmefixering. Applicera en värme-aktiverat skyddande serum eller spray innan du använder någon värme-styling verktyg.